Når sundhed og smil går hånd i hånd

Når sundhed og smil går hånd i hånd

Mød Pia Fosnæs, personlig træner og indehaver af virksomheden SUND MED SMIL. En dansk enkeltkvindevirksomhed, der vejleder folk i sund og aktiv livsstil. Pia har et holistisk syn på træning, og derfor arbejder hun ud fra en ideologi om, at glæde og sundhed går hånd i hånd.


Blandt andet derfor foregår træning med Pia altid udendørs – nærmest uanset vind og vejr. Og det er ikke uden grund. Det har nemlig masser af fordele for krop og sind at flytte træningen ud i naturen. Du får også trænerens tre bedste råd til nybegynderen – og til at holde fast i den en aktiv rutine.

Når vi træner udenfor kan vi opleve, at vores stressniveau sænkes. Vores krop og sind elsker kombinationen af frisk luft, vind i håret og naturens lyde. Har du en stresset hverdag, så vil du opleve en forbedring af dit stressniveau hvis du flytter træningen udenfor.” - Pia Fosnæs, Personlig træner


Træning i det fri er lettilgængeligt både for nybegyndere og garvede. Du har kun brug for et godt sæt tøj, som er svedtransporterende, og som du kan holde varmen i. Med få komponenter kan du være klar til at indtage naturen og være aktiv. Ligegyldigt om du er til lange gåture i skoven, om du løber, eller om du krydrer en gåtur med simple styrkeøvelser.


“Det behøver ikke at være besværligt eller udfordrende at træne i naturen. Tværtimod. Naturen er altid klar til dig og kan uden problemer tilpasses din kalender. Nyd at du kan lave træningen på det tidspunkt, hvor det passer DIG bedst.- Pia Fosnæs, Personlig træner

Er du ny i bevægelsens verden? Pia Fosnæs giver her sine tre bedste råd til at finde en god rutine, der passer til netop dig.


1. Find ud af hvad, der motiverer dig og træn eventuelt sammen med en makker, så I kan holde hinanden op på en aktiv træning i naturen.


2. Søg inspiration til din træning online, eller lav selv et program, så du har en plan inden du tager afsted. Overvej om din træning skal indeholde styrke eller pulsøvelser, eller måske en kombination af begge?


3. Sæt ikke dine forventninger til dig selv for højt - mærk efter og udnyt dagsformen. Nogle gange kan en gåtur være nok. Husk altid at lidt bevægelse er bedre end ingen træning - ligeså vel, at du aldrig vil fortryde den træning som ER udført. - Pia Fosnæs, personlig træner


Det behøver altså hverken være svært eller besværligt at træde ind i bevægelsens verden. Så længe du lytter til din krop og indretter det efter din hverdag.


Og selvfølgelig skal du være rigtigt klædt på til anledningen.

Når vi træner udenfor kan vi opleve, at vores stressniveau sænkes