Sådan undgår du gnavesår mellem benene

Sådan undgår du gnavesår mellem benene

Du kan muligvis nikke genkendende til problematikken, når det er varmt, eller når du er fysisk aktiv. Slidsår på inderlåret opstår, og det forårsager svie og ubehageligheder. Til tider har det måske fået lov til at fylde mere, end det egentlig burde gøre.


Heldigvis findes der råd til at undgå gnavesår mellem benene. Det behøves ikke at betyde, at du ikke kan gå med bare ben i løbet af sommeren eller ikke kan løbe en tur - der findes heldigvis andre løsninger. I de kommende afsnit vil vi hjælpe dig med at komme gnavesårene til livs. 


3 tricks til at undgå slidsår mellem benene

Er du typen, der elsker at gå i kjole og nederdel om sommeren eller generelt er meget aktiv, giver vi dig her vores bedste råd til at undgå gnavesår mellem benene.

Andre gode råd til at undgå gnavesår

Creme

Er du på vej på stranden, eller er det rigtig varmt, har du måske ikke lyst til at iføre dig mere tøj end højst nødvendigt. I stedet kan du anvende en creme, der beskytter huden mod irritation fra friktionen. Med en ‘chafing cream’ kan du forebygge slidsårene. Du skal bare huske at påføre den på det udsatte område, inden du bevæger dig ud i sommervejret. 


Vaseline

Et andet alternativ til indershorts og shapewear er vaseline. Den absorberes ikke af huden og virker som et beskyttende lag på den sårbare hud. Vaselinen er derfor særligt velegnet i sommervarmen og ved aktivitet, når fugten og varmen gør huden mere udsat.Hvis skaden er sket - dette kan du gøre mod slidsår

Det er naturligvis bedst at forebygge slidsår, men har du allerede fået slidsår mellem benene, er der også råd for det.


I første ombæring bør du prøve at undgå de lange gåture, så huden på inderlårene har mulighed for at få ro og hele igen. Er du i nærheden af en strand, kan du med fordel pleje dine slidsår ved gå en tur i vandet. Saltvandet har en helende effekt og virker samtidig kølende på den irriterede hud.


Er du ikke i nærheden af vand, kan behandlingen af dine slidsår bestå af en ganske almindelig zinksalve. Den er mild og lægger sig som et beskyttende lag på den beskadigede hud. Det giver huden ro til at hele og finde dens naturlige balance igen.


Vi har tidligere snakket om indershorts og shapewear i forhold til at forebygge gnavesår. Det er naturligvis værd at nævne, at de også er ideelle til at modvirke, at gnavesårene forværres. De holder effektivt det udsatte område beskyttet, så dine lår ikke udsættes for yderligere irritation, og du hurtigere kommer gnavesårene til livs.

Hvorfor får man slidsår?

Det er et særligt problem, når det er varmt, og du er fysisk aktiv. Der dannes sved, som udleder salt på din hud. I kombination med fugten og varmen, kan det særligt resultere i irriteret hud på inderlåret, når lårene gnider mod hinanden. Når denne friktion opstår, kan det i længden føles som om, at huden bliver gnedet med sandpapir.


Slidsårene opstår oftest i de mere sarte områder, hvor din hud er tynd, som eksempelvis mellem lår og baller. Irritationen mindskes naturligvis ikke af, at det er et område, hvor der ofte er mange hårsække og indgroede hår. Slidsårene starter som en hudafskrabning, men handler du ikke på det, kan de udvikle sig til deciderede sår. 


Nyd sommeren!

Uanset om du oplever slidsår på lårene ved gang eller ved løb, skal det naturligvis ikke være det, der overskygger din sommer. Med ovenstående råd kan du gå en skøn sommer i møde uden at skulle have bekymringer omkring gnavesår.