Vaskeguide

Vaskeguide

For at undgå at dit tøj ændrer sig under tøjvask, anbefaler vi, at du altid følger de vaskeanvisninger, som sidder i tøjet. For at afklare symbolernes betydning har du her en forklaring på hvert enkelt symbol. Skulle det ske, at du har købt tøj hos Zizzi og ser vaskesymboler, som ikke er beskrevet her, er du meget velkommen til at kontakte os.


Generelt er det en god idé at vaske dit nye tøj, inden du bruger det. Og det bedste råd er, at jo bedre du behandler dit tøj, jo mere fornøjelse kan du få ud af dit køb.


Naturmaterialer

Har du tøj i naturmaterialer såsom silke og uld, skal du være opmærksom på, at det anbefales at benytte vaskemidler, der er beregnet til disse typer materialer.


For naturmaterialer gælder det også, at disse ikke kan indfarves på samme måde og lige så effektivt som kunstige materialer. Der kan derfor ske en naturlig afmatning af farvernes intensitet efter brug og vask. Afmatningen vil ske som en stille og rolig proces - i takt med brugen af tøjet og også i forhold til hvor ofte tøjet vaskes. Du vil med andre ord ikke opleve en pludselig kraftig afmatning. Viskose skal behandles som et naturmateriale.


Perler, pailletter, broderier o.lign.

Hvis tøjet må vaskes i maskinen, anbefaler vi, at du bruger en vaskepose. Det vil skåne tøjet og de detaljer, det har. Vær opmærksom på at disse detaljer som oftest er håndlavede og derfor er sårbare.

Tørring af vatteret tøj og dun

Efter vask af dun og vatteret tøj er det vigtigt, at du tørrer tøjet sammen med 2-3 tennisbolde i en tørretumbler ved lav varme. Tennisboldene sørger for, at fyldet fordeles under tørringen og ikke klumper sammen. Det er dog vigtigt at bemærke, at tørretumbleren ikke må fyldes så meget op, at tennisboldene ikke har plads til at hoppe rundt.