Skoguide

Synes du, at det kan være svært at finde en sko, der passer?

Der er mange ting, som spiller ind, når man skal finde sko, der sidder godt på foden. Normalt regner vi skostørrelse ud på baggrund af fodens længde – men der er også stor forskel på, hvor brede fødder, vi har, om man har en høj eller lav vrist. Og når det kommer til støvler, spiller også læggens bredde ind på, om skoen passer.


Hos Zizzi har vi derfor udviklet en kollektion af sko til dig, der tit oplever, at skoene er for smalle eller små til din fod. Her er alle sko og støvler lavet med wide fit og har ekstra plads i læggen. Skoene er designet med tanke på pasform – akkurat som med alt andet, du finder hos Zizzi.

Kan jeg passe en wide fit sko?

Alle Zizzi-sko er lavet med det, vi kalder ”wide fit”. Det betyder, at sålen er lidt bredere, og der er lavet ekstra plads til vristen. Her slipper du for sko, der klemmer.

Når skoen er lavet specifikt til den lidt bredere fod, kan du opleve, at du skal bruge en anden størrelse, end du er vant til. Når man har en bredere fod, vil man nemlig typisk kompensere ved at købe en sko, der er lidt for stor i længden. Men det slipper du for her – netop fordi vores sko har tillagt vidde i sålen og ekstra plads omkring vristen.

Desuden har alle sko god støtte til anklen, så de hverken klemmer eller efterlader dine fødder på overarbejde.


Hvis du ofte oplever, at skoene strammer, og måske det bare føles som om, de er lavet til en smallere fod eller læg end din, så er wide fit det rette for dig.

Støvler med højt skaft

For støvler med højt skaft har læggens omkreds betydning for, om du kan passe skoen. Derfor fremgår omkredsen i skaftet på alle produktinformationer. Omkredsen er målt på toppen af skaftet. Derfor fremgår skaftets højde også af produktinformationerne. Du finder ud af, om skoen passer, eller om den risikerer at være for lille, ved at måle omkredsen af din læg i samme højde som skaftet.


På illustrationen kan du se, hvordan du finder ud af at få målt din læg på det rette sted.

Sådan finder du din størrelse

For at finde din rette størrelse er det vigtigt, at du måler din fod. Få eventuelt hjælp af nogen, hvis det er vanskeligt at nå. Tag helst målene om morgenen, da dine fødder kan hæve i løbet af dagen.


Find et stykke A4-papir, noget at skrive med og en lineal eller et målebånd.

  • Stil dig ovenpå papiret med hælen ind mod en væg – det er vigtigt at du ikke sidder ned, men står op. 
  • Placér vægten på den fod, du måler
  • Mål begge fødders længde, husk at sætte en streg foran din længste tå
  • Brug afstanden på din længste fod og find din størrelse i tabellen herunder

Du kan også printe og anvende vores fodmåler.


Pasformen er indregnet i størrelserne, og du skal derfor kun tage højde for din fods længde. Ligger du mellem to størrelser, anbefaler vi, at du vælger den større størrelse.


Husk at størrelser varierer fra sko til sko, og derfor er det vigtigt, at du tjekker efter med produktmålene på den sko, du gerne vil købe.

Justeringsmuligheder

Når vi udvikler vores sko hos Zizzi, har vi stort fokus på justeringsmuligheder. Vi ved, at der findes lige så mange forskellige fødder, som der findes kroppe. En af vores vigtigste opgaver er at lave sko, der passer perfekt til den brede fod, og eftersom bredde kommer i mange mål, er justeringsmuligheder også et vigtigt område for os. Du vil derfor kunne finde justeringsmuligheder som:


  • Forskellige påsyede elastikstykker. De kan være placeret mange forskellige steder på skoen og er nogle gange så godt skjulte, at man skal lede efter dem for at kunne se dem.
  • Vi sørger for, at der er ekstra justeringsmuligheder i vores spænder - f.eks. ved at lave ekstra huller eller ved at gøre plads til at man selv kan tilføje huller.
  • Du vil også finde velcro på noget af vores fodtøj. Både fordi det giver et anderledes look, men også fordi det er en nem måde at justere på.Snørebåndets betydning

Hvis du oplever, at skoen ikke sidder ordentligt på din fod, kan det måske hjælpe at placere snørebåndene anderledes. Alt efter hvordan snørebåndene sidder, kan du nemlig tilpasse pasformen efter dine fødder og deres form.


Her kan du se forskellige muligheder, og hvad de hver især kan hjælpe med.


Størrelsesguide

Fodlængde Størrelse (IT) Størrelse (FR) Størrelse (EU) Størrelse (US) Størrelse (UK)
22,5 cm 37 37 37 5 4
23,5 cm 38 38 38 6 5
24,5 cm 39 39 39 7 6
25,5 cm 40 40 40 7,5 6,5
26,5 cm 41 41 41 8 7
27,5 cm 42 42 42 9 8