Hvilken BH skal du vælge?

Hvilken BH skal du vælge?
Hvilken BH skal du vælge?

En BH er ikke bare en BH. Den helt rigtige BH vil først og fremmest give din barm den nødvendige støtte. Som et plus vil den også få dit tøj til at sidde som det skal og komplementere din barm.


Bryster er forskellige, præferencer er forskellige, og anledninger er forskellige. Derfor er udvalget af BHer og variationer stort - og nogle gange også uoverskueligt. Vi guider dig gennem de mest gængse BHer, så du kan finde den model, der passer til dine behov.


Det starter med den rigtige størrelse

Inden du går i gang med at tage stilling til, hvilken type BH du har brug for, er du nødt til at kende din størrelse. Hvis du står med en forkert BH-størrelse, er selv den bedste BH ubrugelig.


For at finde din BH-størrelse skal du bruge et målebånd og en velsiddende BH. Du skal måle dig rundt om brystet og lige under brystet. Når du har fundet dine mål, kan du ud fra et størrelsesskema finde den størrelse, der passer til dig.


I vores BH-guide hjælper vi dig igennem alle trin og viser dig, hvor og hvordan du skal måle dig for at kunne aflæse vores størrelsesskema til BHer.

Fire funktioner ved din BH

BHer har forskellige funktioner, som alle har betydning for, om det er den rigtige BH, du har fat i. Hvis du skal tilbringe dagen på langs, har du måske ikke brug for push-up-effekt, og skal du have bare skuldre i din festkjole, skal du måske gå efter en stropløs BH. Du kan læse mere om de mest udbredte funktioner herunder.


BH med bøjle

Mange BHer har en metalbøjle, som er syet ind i stoffet under hvert bryst. Fordelen ved en BH med bøjle er, at den giver god støtte, samtidig med at den former brystet. Derfor er den især ideel til dig med stor barm.


Der kan også være tilfælde, hvor en BH uden bøjle vil være at foretrække. Hvis du for eksempel har planlagt at tage en dag på sofaen, vil du nok gerne undgå metalbøjler, der kan risikere at give ubehag, når du ligger ned.


BH med stropper

Stropper kan være gode at have på BHen, fordi de kan give ekstra komfort og en smule mere støtte. Nogle gange kan en BH uden stropper - eller en selvklæbende BH, som den også kaldes - dog også være den mest optimale løsning. Det kan være, du gerne vil undgå synlige stropper, hvis du skal have en kjole eller top på, hvor skuldrene er bare.


Selvom BHen ikke har stropper, behøver du ikke at være bange for, at den ikke holder barmen på plads. En selvsiddende BH uden stropper har nemlig oftest bøjler og er som regel også bredere i det stykke, som sidder hele vejen rundt om kroppen. Derfor kan man også sagtens bruge en stropløs BH til stor barm.


BH med for

Det er en smagssag, om der skal være for i BHen eller ej. Det afhænger af, om BHen skal give form til brystet - og i så fald hvor meget. Selve foret kan laves i forskellige materialer og typer, men fælles for dem alle er, at de former barmen. En BH med vattering kan godt være lidt stiv, netop fordi den har flere lag, som har til formål at give facon.


BH med push-up

Hvis du gerne vil have mere volumen, er en push-up-BH det oplagte valg. Som navnet antyder, vil en BH med push-up-effekt løfte barmen og få den til at syne større. Det gøres med fyld i form af puder, som sidder under og i siden af skålen. Push-up-BHen bruges oftest af kvinder med lille barm, men nogle push-up-BHer har udtagelige puder, så kvinder med større barm også kan bruge dem uden den løftende effekt.

En BH til ethvert formål

Hvis du har en basis-BH, kan det være de enkelte funktioner, der afgør, om BHen er velegnet til dit behov, men der findes også typer af BHer, som er designet til at passe til mere specifikke situationer eller anledninger. Ud over de ovenstående funktioner er der også taget højde for materialet, udformningen og formålet. Herunder kan du læse mere om de mest populære typer.


Minimizer

Har du en stor barm, som du gerne vil have til at se mindre ud? Så er det en minimizer-BH, du skal gå efter. Denne type BH er designet til at fordele brystvævet jævnt i hele skålen, og på den måde kan brystets størrelse reduceres. Samtidig er minimizer-BHen udviklet til at give maksimal støtte og komfort til den store barm.


Sømløs BH

En helt blød, sømløs BH - eller seamless bh, som den også kaldes - kan være ideel, hvis du har brug for minimal støtte, der ikke er alt for synlig. Denne type BH har enten intet eller meget lidt fyld og lader derfor brystet forme BHen fremfor at lade BHen forme brystet. Der er ingen puder eller bøjler, der risikere at genere, og netop derfor er den også rigtig behagelig at have på - næsten så meget at du ikke bemærker den.


SportsBH

Når du er aktiv, er en god sportsBH nærmest altafgørende. Det kan både være forstyrrende og smertefuldt, hvis ikke din BH giver optimal støtte, når du træner. Det er derfor også vigtigt at vælge en sports bh med støtte specifikt til den aktivitet, du laver. Hvis du skal dyrke yoga eller pilates, har du for eksempel ikke brug for lige så meget støtte, som hvis du skal løbe en tur eller dyrke fitness.


Fælles for alle sportsBHer er, at de sidder tæt og giver støtte, så du har plads til at bevæge dig. Derudover er de også alle udviklet i svedabsorberende materialer, som sikrer, at din hud kan ånde og komme af med eventuel sved.


Amme-BH

Med en amme-BH er der i høj grad tænkt på komfort. En BH skal ikke være til besvær, når du skal amme - tværtimod. Den skal være behagelig og gøre det nemt for dig at amme dit barn, uanset hvor du er. Derfor er amme-BHen designet med skåle, som let kan åbnes eller tages af.


Amme-BHen er som regel lavet uden bøjler i et blødt og strækbart materiale, som tilpasser sig brystet uden at stramme. På den måde opnås den bedste komfort.


Pas på din BH

Uanset hvilken BH du bruger, er det vigtigt at passe godt på den, så du kan bruge den igen og igen. Især når du skal vaske og tørre din BH, er der flere ting, du skal være opmærksom på; materialer, bøjler, fyld og lignende.


Hvis du har brug for tips til, hvordan du bedst behandler din BH, kan du læse mere i vores guide til at vaske BHer.

Uanset hvilken BH du bruger, er det vigtigt at passe godt på den