Shapewear-guide:

Shapewear-guide:

Find det bedste shapewear til din krop

Brug shapewear og få alle fordelene

Flere og flere kvinder bruger shapewear - fra Herning til Hollywood. Og det forstår vi godt! Der er nemlig masser af gode grunde til at bruge shapewear. Det hjælper med at forme din krop. Det skjuler linjer fra undertøjet. Det får tøjet til at sidde bedre. Det kan give bedre kropsholdning. Og vigtigst af alt, så vil det helt rigtige shapewear give bedre selvtillid og udstråling.


Det, som shapewear til gengæld ikke handler om, er at snyde eller at gemme sig. Vi anbefaler ikke, at du bruger shapewear for at skjule noget - tværtimod! Dit shapewear skal fremhæve dine bedste sider og smukke former og ikke mindst sikre, at du føler dig godt tilpas.


Men det kan være svært at finde ud af, hvilken form for shapewear du skal gå efter. Vi hjælper dig med tips til, hvordan du kan bruge og vælge shapewear, og så viser vi dig det bedste shapewear til forskellige kropsdele og -figurer.


4 tips: Få det meste ud af dit shapewear

Hvis ikke du er vant til at købe shapewear, kan det godt virke uoverskueligt at finde rundt i. Vi hjælper dig med at finde den form for shapewear, du har brug for, men uanset hvilket shapewear du vælger, er der alligevel nogle tips, du altid bør tænke over.


1. Undgå at dit shapewear sidder for stramt. Shapewear skal sidde tæt, men uden at stramme, så det føles ubehageligt. Gå aldrig på kompromis med komforten.


2. Vælg den rigtige farve. Du får flest muligheder for at bruge dit shapewear, hvis du bruger farvenuancer så tæt på din hudfarve som muligt.


3. Find den rigtige balance. Vælg at fokusere på én eller enkelte kropsdele for en god balance. På den måde kan kropsdelene få lidt modvægt, som får hele udtrykket til at hænge bedre sammen


4. Byg en shapewear-garderobe op. Ligesom at du sikkert har bygget din øvrige garderobe op, kan det også godt betale sig at opbygge en lille shapewear-garderobe. Der er nemlig nogle situationer, hvor én slags shapewear er mest optimal, og andre situationer hvor en anden form for shapewear er den bedste løsning.


Det bedste shapewear til dit behov

Det kan som sagt være lidt svært at navigere i shapewear-universet. Nogen ved allerede hvilke områder på kroppen, de vil fremhæve eller stramme ind, mens andre har brug for vejledning i hvilken form for shapewear, der passer til deres krop.


Herunder finder du vores anbefalinger til det bedste shapewear til baller, mave, hofter og lår. Og så hjælper vi med hvilken type shapewear, du skal kigge efter, hvis din kropstype er timeglas, dråbeformet eller cirkelformet.


Bedste shapewear til maven

Maven er det område, de fleste gerne vil have hjælp til at forme eller stramme ind. Især hvis du har en timeglasfigur med smal talje, kan du komplementere dine former med shapewear, der fokuserer på taljen. Er din kropstype den cirkelformede, kan du også bruge shapewear til maven for at forme overkroppen.


  • Højtaljede shapewear-trusser er en opstrammende trusse, der holder maven inde og definerer taljen.
  • En shapewear heldragt eller torsette giver støtte til hele overkroppen og hofterne uden at lave skæringer på maven.
  • Shaping kjolen giver en smuk silhuet. Den definerer taljen og er god at have på under en kropsnær kjole.
  • Brug en shapewear top hvis du både vil forme mave og ryg. Toppen er alsidig og kan bruges som del af de fleste outfits.
  • Et par shapewear leggings er gode, hvis du vil støtte både mave og numse. Du kan bruge dem som alle andre strømpebukser eller leggings under en kjole eller nederdel.

Bedste shapewear til hofter og lår

De fleste kender til, at huden buler og er ujævn omkring lårene og hofterne. Der kan shapewear hjælpe med at glatte huden ud og definere formerne. Hvis du har en dråbeformet figur med mindre bryst og bredere hofter, kan du fremhæve dine naturlige former ved at støtte underkroppen med disse former for shapewear:


  • Shapewear-shorts fjerner hudens naturlige buler og giver flotte linjer. Samtidig former de hele området fra lår til talje.
  • De højtaljede shapewear-shorts, eller stram-ind-shorts som de også kaldes, har samme funktion som shapewear-shorts samtidig med at de går højere op i taljen og støtter helt op til brystet.
  • Hvis ikke du er til shorts, kan du bruge et par strømpebukser med shape-effekt. De strammer også op og former hofter og bagdel, men dækker samtidigt benene.

Bedste shapewear til bagdelen

Der er mange, der godt kunne tænke sig at løfte bagdelen en smule eller at forme den yderligere. Til det er shapewear helt ideelt. Shapewear til bagdelen er også ideelt, hvis du har en dråbeformet figur eller en timeglasfigur.


  • Et par shapewear-shorts strammer op bagpå og sikrer samtidig, at en eventuel trussekant ikke bliver synlig.
  • Shapewear-dragten giver støtte på både bagdelen og overkroppen. Ud over at løfte bagdelen har den også en udglattende effekt på maven.

Gem ikke dit shapewear væk

Selvom mange bruger deres shapewear under deres tøj, kan du også sagtens bruge shapewear som en synlig del af dit outfit. Det behøver ikke altid at være shapewear undertøj, der skal gemmes væk.


Du kan for eksempel bruge en sort shapewear bodystocking sammen med et par jeans. På den måde får du en overdel, der sidder godt og samtidig viser dine former. Du kan også sætte en hvid shapewear-top sammen med et par sorte habitbukser og tage en blazer over. Det giver et elegant og simpelt look, som kan bruges både til hverdag og til fest.


Noget shapewear har detaljer som blonder og tydelige vævninger. Det er detaljer, som kan være med til at give dit outfit personlighed og tilføje lidt ekstra.


Har du en kort kjole på, kan et par shapewear-shorts med blondekant gøre det mere feminint, og hvis du bruger en shapewear-top uden noget over, kan vævningerne sørge for, at det bliver til mere end bare en almindelig, basic top.


Shapewear kan sagtens vises frem og bruges som meget af dit andet tøj - bare med den ekstra fordel at det også hjælper med at forme kroppen og giver god udstråling.


Shapewear giver et flot udtryk

Som vi har forklaret, hjælper shapewear med at udglatte huden og forme kroppen. Men det er bare én god grund til at bruge shapewear. Det kan også være, du gerne vil bruge shapewear, fordi det simpelthen får tøjet til at sidde bedre.


Shapewear giver nemlig et ensartet udtryk, og derfor er det også ideelt at have på under kropsnært tøj som en tætsiddende kjole eller et par slim fit jeans. Det mindsker eventuelle (uønskede) folder og buler på kroppen og giver et mere glat look.


Samtidig vil det rigtige shapewear også komplementere dit tøj, så det sidder bedre. Din kjole vil falde flottere på shapewear, fordi shapewear ofte er lavet i et glat materiale, som lader tøjet glide bedre mod det.


Helt generelt hjælper shapewear med at få dit tøj til at sidde bedre. Og når dit tøj sidder godt, kan det også ses på dig og din udstråling.


Kvalitet og pasform er altafgørende

Det skal gerne være sådan, at du kan holde ud at have dit shapewear på i længere tid, og at du kan bruge det mange gange. Hvis det skal kunne lade sig gøre, er både kvaliteten og pasformen nødt til at være i orden.


Kvaliteten og pasformen kommer til udtryk i materialerne og vævningerne. Stoffet skal gerne være vævet i tre retninger, før det har en helt optimal effekt. Jo færre retninger det er vævet i, jo dårligere er materialet til at holde på figuren og dermed også pasformen.


Det er selvfølgelig også vigtigt, at materialet er åndbart. Kig derfor efter shapewear i mikrofiber-materialer som giver huden mulighed for at ånde og komme af med eventuelt sved.


For at holde den gode kvalitet er det også vigtigt, at du vasker dit shapewear rigtigt. Du kan sagtens vaske det i vaskemaskinen, men giv det en skånsom vask ved maks 40 grader. Det er også bedst, at du undgår at bruge skyllemiddel, og at du venter med at tage dit shapewear på, til det er helt tørt.