Måske har du aldrig prøvet at stå på ski før, eller måske er du en habil skiløber. Uanset hvilket niveau du ligger på, er det vigtigt at have det rette skitøj, når du bevæger dig ud i de snedækkede bjerge. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den helt rigtige skijakke i plus size.Hvilken skijakke skal man vælge?

For at finde ud af hvilken plus size skijakke du skal vælge, skal du finde ud af, hvad du skal bruge den til. Det betyder, at du skal klæde dig på efter aktivitet og formål. Du bør også overveje, hvilke funktioner du har mest brug for ift. lommer, vandtæthed, hætte og lignende.


Dit aktivitetsniveau har stor indflydelse på, hvilken jakke du skal vælge. Har du planer om en rolig tur eller bare en udendørs hviledag, skal jakken være rummelig og varm. Skal du til gengæld ud og være aktiv på for eksempel topture, hvor du ofte går op og ned, er det vigtigt, at jakken har lav vægt og er åndbar.To populære jakker til pisterne

Du skal også være opmærksom på, at der findes forskellige typer af jakker. Når der er tale om skijakker, er der to, der er mest udbredte. Den første er den klassiske skijakke til damer, som typisk er en tykkere jakke med for. Den anden populære jakke er skaljakken, som er tyndere.


Herunder kan du læse mere, når vi kigger nærmere på funktioner, fordele og tips til at vælge den bedste skijakke til damer.

Den klassiske skijakke

Skijakken, som også bliver kaldt den forede skijakke, er den mest almindelige. Det er en varm skijakke til damer, som kan bruges til en helt almindelig skiferie. Den opfylder de mest gængse behov, og derfor vil den være det sikre valg. Hvis du tager på skiferie et par gange om året, eller hvis bare du godt kan lide at være ude i den kolde natur, skal du helt sikkert vælge en skijakke.


13 funktioner ved skijakken

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal vælge sin nye skijakke til damer. Herunder gennemgår vi skijakkens funktioner, så du kan blive klogere på, hvilke fordele den har.


1. Åndbarhed: En skijakke har god åndbarhed, men typisk ikke lige så høj som en skaljakke. Det er en af grundene til, at skijakken er bedst egnet til dig, der holder dig til de mere rolige eller almindelige skiture.


2. Vandtæthed: Ud over at holde dig varm er en af skijakkens vigtigste funktioner at holde dig tør. For at finde ud af hvor vandtæt jakken er, måles vandsøjletrykket i mm., og som udgangspunkt skal en skijakkes vandsøjletryk ligge på minimum 5.000-8.000 mm., før den er vandafvisende nok til at kunne bruges som skijakke.


3. Vindtæthed: Når du bevæger dig rundt i bjergene og i sneen, har du brug for en skijakke med god vindtæthed. Og det har de fleste heldigvis. Jakken skal kunne modstå det kolde vejr, så du kan være ude i længere tid uden at fryse.


4. Tapede sømme: Langt de fleste skijakker har tapede sømme. Selvom de huller, der kommer, når symaskinen syr jakken, er meget små, er de store nok til at der kan komme vand igennem. Tapede sømme sikrer, at der ikke kommer vand ind nogle steder.


5. Justerbare detaljer: Din skijakke skal kunne holde sne og vind ude. Derfor skal den også have justerbare detaljer ved alle åbningerne; hals, bund og ærmer. Det kan være i form af elastik eller velcro.


6. Praktiske lommer: Sørg for at din skijakke har gode lommer, og at de er nemme at håndtere selv med handsker på. Og så kan placeringen af lommerne også have noget at sige. Mange skijakker har for eksempel en lille lomme til liftkortet på ærmet, så det er nemt at scanne kortet.


7. Høj krave: En høj krave kan hjælpe med at holde kulden ude. Derfor har skijakken som regel også sådan en. Det er bedst, hvis du kan justere omkredsen af den, så du kan undgå at blive kold på halsen.


8. Ventilation i armhulerne: En god skijakke kan holde dig varm, men hvis du kommer tilbage fra en tur i pisterne, hvor det alligevel blev for varmt, kan du have brug for at lufte lidt ud. Derfor har vores skijakker lynlås i armhulerne, så du kan justere ventilationen, som du vil.


9. Aftagelig hætte: Hvis du bare skal nyde en rolig dag i sneen, har du måske ikke brug for at kunne trække en stor hætte op. Til de dage er det godt at kunne tage hætten af og i stedet bruge en strikhue eller ørevarmere.


10. Vindfang i ærmerne: Vores skijakker har vindtæt elastikafslutning med tommelhul i ærmerne. Det giver mulighed for at lukke helt tæt, men samtidig kunne bruge hænderne.


11. Indvendigt for: Skijakken er ofte foret indvendigt. Det hjælper nemlig på en af jakkens vigtigste egenskaber, som er at holde dig varm. Tit består foret af fleece, som både er blødt og varmt.


12. Snefang: En god skijakke har snefang, som er et ekstra stykke stof, der er syet på indvendigt i bunden af jakken. Snefanget lukkes med trykknapper og har en elastikkant i bunden, som forhindrer vind og sne i at trænge op under jakken.


13. Reflekser: Selvom sneen er hvid, kan omgivelserne være mørke, når solen er væk. Derfor er det godt, hvis din skijakke har reflekser, der sikrer, at du kan blive set, når du er ude i ydertimerne.

Dit aktivitetsniveau har stor indflydelse på, hvilken jakke du skal vælge

Den fleksible skaljakke

Hvis du er aktiv skiløber, har du nok brug for en skaljakke frem for en varm skijakke. En skaljakke til damer er nemlig tyndere, men også mere åndbar. Derudover er selve jakken også lettere. Det er altså til dig, der ikke har brug for en varm jakke, men som selv får varmen ved at være aktiv.


8 funktioner ved skaljakken

Der er en række funktioner, du kan holde øje med, når du skal vælge din skaljakke til damer. På den måde kan du bedre beslutte, om det er den jakke, du skal gå efter. Få overblik over skaljakkens funktioner herunder.


1. Åndbarhed: Netop fordi skaljakken er god til dig, der er aktiv skiløber, skal den også have god åndbarhed. Når du er aktiv, sveder du mere, og kroppen skal have mulighed for at ånde. Det kan den med skaljakken, der har høj åndbarhed.


2. Vandtæthed: Jo højere vandsøjletrykket er, jo mindre er risikoen for at blive våd. Vores skaljakke har et vandsøjletryk på 10.000 mm., så du kan roligt tage den på, når du skal være aktiv ude i sneen.


3. Vindtæthed: Selvom du nok får varmen, hvis du er aktiv skiløber, skal din skaljakke stadig kunne skærme dig for det kolde vejr. Derfor har skaljakken som regel en god vindtæthed, som gør, at du kan fokusere på din skitur i stedet for kulden.


4. Tapede sømme: Med tapede sømme holdes vand ude, og derfor har vores skaljakke tapede sømme de steder, hvor der er risiko for, at vand kan trænge ind - blandt andet ved lynlåsene.


5. Justerbare detaljer: For at sikre at der ikke kommer sne, regn og andet ind under jakken, skal den have justerbare detaljer i ærmer, bund, og hals. På den måde kan du også bedre justere pasformen, så den sidder godt på dig.


6. Praktiske lommer: Når du skal være ude i længere tid, har du brug for et sted til de vigtigste ting. Derfor skal din skaljakke have nok lommer, og gerne mange af dem. Hvis ikke du bruger dem, fylder de jo ikke, så det skader ikke at have flere lommer.


7. Høj krave: Det er ikke altid praktisk at have halstørklæde på, når du står på ski. Derfor kan du gå efter en jakke med høj krave, som du kan justere og lukke helt til, når du vil holde kulden på afstand.


8. Reflekser: Det er altid godt med reflekser. Især hvis du er ude først eller sidst på dagen, hvor det kan være lidt mørkt. Derfor har vores skaljakke refleksdetaljer, så du er sikker på at blive set.

Hvad skal man have under skijakken?

Det smarteste er at klæde sig på i lag - nærmere bestemt tre lag: skiundertøj i form af skiundertrøje og skiunderbukser som det inderste lag, et mellemlag der for eksempel består af tøj i fleece eller strik, og det yderste og sidste lag er så din skijakke og dine skibukser.


Det kaldes trelagsprincippet, og med de tre lag er du sikker på at kunne holde varmen hele dagen. Samtidig har du mulighed for at tilpasse dig vejret i løbet af dagen, fordi du hele tiden kan justere ved at tilføje eller fjerne et lag. Herunder kan du se, hvad de forskellige lag har af funktioner.


Det inderste lag - svedtransporterende

Det er altid en god idé at have en skiundertrøje på som det inderste lag under skijakken. Den er nemlig lavet i et materiale, som er tyndt, og som kan transportere sveden væk. Og det er netop de funktioner, det inderste lag skal have.


Det mellemste lag - isolerende

Dit mellemlag skal kunne holde dig varm, samtidig med at det giver din krop mulighed for at ånde. Her kan du for eksempel vælge en trøje i uld, strik eller fleece. Så kan du bedst holde varmen og stadig have mulighed for at bevæge dig.


Det yderste lag - vind- og vandtæt

Din skijakke til dame udgør det sidste og yderste lag. Uanset hvilken jakke du går efter, skal den være funktionel, varm og vind- og vandtæt. Det er den, der skal beskytte dig mod vind og vejr.

Glem ikke skibukserne

Leder man efter skijakker, har man også ofte brug for et par plus size skibukser i høj kvalitet. Med skibukser skal man som udgangspunkt holde øje med de samme funktioner som ved skijakkerne; vandtæthed, tapede sømme, åndbarhed og lignende.


Ligesom med skijakken har du med skibukserne mulighed for at vise din personlige stil, når du for eksempel skal vælge farve. Ikke nok med at farverige skijakker og skibukser er lækre at se på, så har det også den fordel, at du er nemmere at finde, hvis uheldet er ude, eller du forsvinder fra dine venner.

Tilbehør til skituren

Accessories er også en måde at tilføje endnu mere personlighed til dit skilook. Det vil for eksempel være oplagt at pakke sig ind i et lækkert halstørklæde eller en dejlig skihue, som kan give dig varmen om ørerne. Skihandsker er også uundværlige, uanset om du skal ud på en længere tur eller bare være tilskuer.


Med den rigtige skijakke til damer i plus size, et par funktionelle skibukser og eventuelle accessories er du klar til at tilbringe en hel dag ude i sneen.