Blomsternes sæson: Farver i fuldt flor

Foråret er lig med blomster, og nyhederne på butikshylderne lige nu emmer af farver og feminine print. Med print kigger vi frem mod en sæson, hvor blomsterne springer ud, og vi gør klar til at drikke kølig hvidvin på fortovscaféer eller i baghaven. At drikke kaffe i eftermiddagssolen og nyde naturen.


Vi har taget en snak med Anne Katrine Fuglsang og Rebecca Nørgaard, som står bag Holly Flower Studio – et moderne blomsterværksted i hjertet af København. De to blomsterdekoratører har en kreativ og legende tilgang til blomster, og det er dem, der har stået for blomsterinstallationen på billederne her. Læs videre og se, hvorfor vi egentlig drages så meget af blomster. I vindueskarmen og som print på forårets kjoler.

Med blomster har vi at gøre med trends – akkurat som i modeverden

Blomster skaber glæde og det har det altid gjort i flere generationer. Vi ser dog en hyppigere tendens til at arbejde og udsmykke sit hjem med blomsterarrangementer. For blot 10 år siden benyttede man sig kun af blomster ved særlige lejligheder eller begravelser. Det er nu blevet en fast del af hjemmets interiør, og en luksuriøs vare man også kan købe til selvforkælelse.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Blomster er ren fryd for øjet. Det er påmindelsen om, at der kommer lysere dage, og at der et sted i verden er farver i fuld flor. Det er netop den fornemmelse, forårskampagnen skal indkapsle. En følelse af mod, af leg og af glæde. Om kampagnens blomsterudsmykning siger Anne og Katrine:


Vi har selvfølgelig valgt blomster, som er i sæson i løbet af foråret. Vi har blandt andet brugt valmuer, franske anemoner, mimosa, ranunkler, tulipaner mm. For at skabe lidt kant og moderne tække på blomsterinstallationen har vi tilføjet flere eksotiske blomster. Dette er blandt andet anthurium & cymbidium orkideer. Tøjet er i et farverigt univers, og vi har derfor også prøvet at ramme samme toner som er repræsenteret i tøjet.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio

Med blomster har vi at gøre med trends – akkurat som i modeverden. Du kender måske det, at en kjole har et særligt print, som passer til sommerferie ved kysten. En anden har en smuk farve, der gør sig bedst til fest. En tredje bittesmå blomster, der giver liv til et hverdagssæt. Og sådan fungerer de friske blomster også som fundament for den fornemmelse, du får, når du træder ind i et rum. Blomsternes verden er en kunstart, der kun udfolder sig mere, som man dykker ned i forskellige typer, arter og familier.


Som blomsterdekoratør er det vigtigt at have respekt for hver en enkel blomst og kende til dens form og virkemiddel. Derfor vil vi som regel visualisere vores ide til et koncept som en skitseret tegning eller ved sammensat visual board. Vi har altid en klar ide om hvor vi ønsker at ende.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Brug forårets outfits som et legende lærred - ligesom Anne Katrine Fuglsang og Rebecca Nørgaard skaber koncepter med blomsterne som omdrejningspunktet.