5 danske kvinder vi elsker at følge

5 danske kvinder vi elsker at følge
5 danske kvinder vi elsker at følge

Vi elsker at blive inspireret af andre kvinder. Hvis du også gør det, har vi her samlet 5 kurvede kvinder på Insta, som vi elsker at følge. Det er plus size danske influencere, som deler ud af stort og småt, men fælles for dem alle er, at de er med til at hylde kvindekroppen. 


Hvis du er på udkig efter inspiration til content creators og plus size fashion på Instagram, så har vi her taget en snak med 5 kvinder, som vi synes har rigtig meget at byde på - især når det kommer til temaer som diversitet og kropspositivisme.


Husk bare at du skal have en profil på Instagram og være logget ind, hvis du vil besøge de her Instagram-sider med danske kvinder.1. Cecilie Schmeichel (@cecilieschmeichel)

Når du besøger Cecilie Schmeichels profil på Instagram, bliver du mødt af masser af good vibes. Der er farver, der er smil og der er god stemning. Du får et kig i hendes hverdag med alt hvad det indebærer, og det er lige til at komme i godt humør af.Hvordan vil du beskrive dig selv og det du står for?

Mit navn er Cecilie Schmeichel, jeg er 32 år, gift og mama med stort M. Til dagligt er jeg influencer, hvor jeg deler ud af familielivet, karriere og de op- og nedture, der følger med.


Min mission med at være så ærlig og åben, som jeg er, er at jeg ønsker at sociale medier skal være et tryggere sted at være. Der er blevet skabt en perfekethedkultur, som er enormt svært at leve op til. Dette skaber store usikkerheder blandt unge - især kvinder. Jeg er selv en pige med former, og det skammer jeg mig ikke over. Derfor viser jeg ærligt min krop frem med strækmærker, ar og hvad der ellers er af tegn på livet, i håb om at det giver andre mod på at hvile i sig selv.


Hvad er dit motto?

Gå efter dine drømme. Meget kliché-agtigt, men så sandt, og jeg synes det er vigtigt at vise mine børn, at hvis du drømmer om det, så gå efter det.


Hvad elsker du mest ved din krop?

At den er bomstærk! Den overvinder så meget, og den fortsætter bare! Elsker også mine ar. De fortæller hver deres historie, og det elsker jeg.


Hvad er dine tanker om diversitet?

Hvis vi alle var ens, gik i det samme tøj, havde de samme drømme og gik efter de samme arbejdsstillinger … så ville det være så kedeligt! Vi er alle forskellige, og sådan skal det være. Vi er unikke på hver vores måde, og det skal hyldes!2. Camilla Jørgensen (@camilla_plus)

Camilla er ikke bange for at udfordre idealerne. Hun står ved sig selv, og det elsker vi! Som følger hos Camilla får du ikke kun indblik i hendes hverdag med børn og arbejde, men også hendes holdninger til de større emner som diversitet, kropspositivisme og feminisme.Hvordan vil du beskrive dig selv og det du står for?

Jeg hedder Camilla, er 33 år og mor til to drenge på 6 og 10 år. Det er de gængse informationer, der typisk bliver delt i mødet med nye mennesker - også på dating-apps. For der kan også tilføjes til min præsentation, at jeg efter 13,5 år med mine børns far har cruiset en del rundt på de her apps de sidste seks år.


På min profil Camilla_plus deler jeg ud af mange facetter fra mit liv, men det overordnede emne må være at leve livet i en tyk krop. Det første folk ser er min krop, og at den er tyk. Jeg er en tyk mor, tyk singlekvinde, tyk kollega, tyk influencer osv. Det er ikke noget, jeg kan skjule, og jeg oplever ofte at blive kaldt modig, hvis jeg går i stramtsiddende tøj eller i en bikini på stranden. Noget som folk i en konventionel krop kan gøre, uden andre kommenterer på det, men jeg er modig for at gøre det samme. 


Jeg deler min hverdag, hvor jeg har dage i hamsterhjulet med mine børn og mine børnefrie dage, som bliver brugt på venner, floor (dansegulvet hvis det lidt ældre publikum læser med), glimmer og bare at gøre de ting som gør mig glad.


Hvad er dit motto?

Jeg vil gerne vise folk, at man ikke behøver at holde sig tilbage fra at leve livet og gøre ting, bare fordi man har en tyk krop. 

Derfor står der også “Fuck burde og gør hvad du har lyst til” i min biografi, så det er det nærmeste, jeg kommer på et motto.


Hvad elsker du mest ved din krop?

Hvis jeg skal udpege nogle fysiske attributter, som jeg er glad for, så må det være mine bryster, min talje og mit store smil. Dog arbejder jeg mere på bare at acceptere min krop. Ikke hænge mit værd op på om min krop er smuk nok til at fortjene respekt og kærlighed. For det er alle kroppe, uanset hvor stor eller lille den er.


Min krop har givet mig mine to børn, og det elsker jeg den for, men ellers er min krop bare det hylster, jeg lever mit liv i.


Derudover elsker jeg også min krop for det stærke “redskab”, den er blevet i kampen for at skabe mere diversitet. Jeg ved, hvordan jeg skal bruge min krop til at skabe reaktioner på internettet. På den måde bliver jeg hørt, og på den måde kan jeg komme ud til de mennesker, som måske har brug for at finde lige præcis mig til at kunne spejle sig selv i.


Hvad er dine tanker om diversitet?

Diversitet er noget af det, jeg selv forsøger at repræsentere på mine platforme. Jo mere vi ser forskellige kroppe, desto mere vil vi vænne os til, at alle kroppe har en plads her i samfundet. Og ikke kun den ene stereotype normativt smukke krop vi ellers har været vant til i medierne, da jeg voksede op.


Alle mennesker fortjener at blive behandlet værdigt, for det er ikke vores krops udseende, der afgør vores værd. Og det er dét, jeg kæmper for med min profil. At alle mennesker skal have lov til at være sig selv uden andres dømmende ord og blikke.3. Marianne Bjerring (@marianne.bjerring)

Hvis du er til højt humør, lækre kager og følelsen af hygge, så skal du skynde dig at besøge Marianne Bjerring på Instagram. Det kan være helt svært at komme derfra igen, fordi det føles som at få et kram af en god veninde, når du er inde på hendes profil.Hvordan vil du beskrive dig selv og det du står for?

Jeg hedder Marianne, er 44 år, gift med Carsten og mor til Anton på 12 år. Vi bor på et nedlagt landsted sammen med vores hund Pepsi.

 

Jeg bruger meget af min fritid på at bage og være i min have. Det er virkeligt noget, jeg elsker, og her finder jeg ro og “Marianne-tid”. Men jeg er også meget social, og jeg sætter derfor også stor pris på at være sammen med min familie, mine venner og veninder. 

 

I min garderobe finder du både fine kjoler og stiletter, gummistøvler og outdoor tøj, blødt homewear og masser af skønne strik. Mine veninder mener, min garderobe virkelig afspejler mig som menneske, da jeg har mange sider og facetter. Fra det rolige til det sprudlende, og fra det hyggelige til det praktiske.


Hvad er dit motto?

Hvis livet giver dig citroner, så bag en citrontærte - med sprød marengs :-)


Hvad elsker du mest ved din krop?

Jeg elsker hele min krop. Den har givet mig Anton, og hver eneste dag bærer den mig rundt med stil. Når jeg klæder mig på, er jeg specielt glad for min barm og min bagdel, da jeg synes begge dele klæder min krop og udtrykker min kvindelighed.


Hvad er dine tanker om diversitet?

For mig handler det ikke kun om kroppe, men også om mennesket i kroppen. Og alle mennesker og deres kroppe er gode nok, lige præcis som de er. 


Når det så er sagt, så siger jeg ikke, jeg ikke nogle gange tænker over, hvad andre mon tænker om mig. Men jeg øver mig meget i at være den, jeg er, og bære det tøj, jeg har lyst til - med stolthed. Når jeg bliver usikker, så forsøger jeg at vende den rundt og fortælle mig selv, at jeg jo egentligt ikke kan være bekendt at tro, at andre tænker dårligt om mig. Og så kan jeg faktisk blive lidt flov over, at jeg giver andre mennesker så lidt tiltro, siden jeg tror, de kunne finde på at tale dårligt om mig - og andre.


For selvom vi ikke alle har de samme værdisæt og forudsætninger for at være menneske, så er det vigtigste for mig, at vi alle sammen ser verden med positive og rummelige briller. Og jeg tror på, at alle mennesker har gode intentioner. Kan du ikke lige se dem ved første øjekast, så skal du måske bare kigge en ekstra gang.4. Natasha Høyer (@natashahoeyer)

Natasha tager dig med i alt hvad livet som ung kvinde indebærer. Samtidig inspirerer hun dig til at være glad - glad for din krop, glad for den du er og glad for livet generelt. Og så viser hun en masse trends med hendes dejligt farvestrålende outfits.Hvordan vil du beskrive dig selv og det du står for?

Mit navn er Natasha Høyer, jeg er 21 år og bor i Odense. Mit liv består primært af studie (jeg studerer til markedsføringsøkonom), TikTok, Greys Anatomy og tid med min kæreste. Tiktok er nok noget af det, der fylder allermest for mig. Her sidder jeg nemlig med mine 38.000 følgere, hvor vi dagligt snakker om mode, kropskærlighed og meget andet.


Hvad er dit motto?

Fokuser på det gode i dit liv, frem for det dårlige.


Hvad elsker du mest ved din krop?

For mig betyder kropspositivitet en hel del, da jeg igennem store dele af mit liv har følt mig usikker i min krop og mit udseende. I dag er jeg dog stolt over at kunne sige, det ikke er sådan længere. Jeg elsker, hvordan jeg ser ud, og hvem jeg er som menneske, og det er en følelse, alle burde nå til en dag. Jeg elsker mange ting ved min krop/udseende, men specielt mine læber, øjne og talje er noget, jeg altid har elsket.


Hvad er dine tanker om diversitet?

Det er utrolig vigtigt for mig at huske folk på, at de er gode nok, som de er, lige meget kropsstørrelse. Medierne har i mange år været med til at pushe en utrolig usund tilgang til vores kroppe, og jeg ser stor ære i at være med til at få unge piger/kvinder til at se sig selv i et bedre lys. Alle mennesker er jo forskellige, og selv hvis vi alle spiste og motionerede ens, så ville vi stadig have mange forskellige kropstyper. Det er derfor meget vigtigt, at vi også får flere kropstyper repræsenteret, så ingen skal føle sig alene eller mindre smuk, bare fordi de ikke er tynde - da ens vægt jo aldrig kan påvirke ens skønhed.5. Nanna Ragnhild (@nannaragnhild)

Hos Nanna får du det hele. Der er humor, der er mode, der er hverdagsliv, og så er der de mere sårbare emner. Alt sammen noget som de fleste af os kan relatere til, og som gør, at vi føler os velkomne i hendes univers.Hvordan vil du beskrive dig selv og det du står for?

Jeg hedder Nanna, er 31 år, bor sammen med min kæreste og min datter på 10, og til daglig arbejder jeg som influencer på Instagram. Her har jeg lidt gjort det til min ‘mission’ at prøve at inspirere andre plus-size kvinder til ikke at gemme sig væk - hverken fra farver eller dårlig pasform i tøj. Her mener jeg altså, at vi ikke skal gemme os væk i store sorte sække. Sort kan være super stilet, så længe det er et valg, og ikke for at gemme sig væk eller fordi ”sort slanker”.


Jeg ønsker en fremtid, hvor vi alle kan give os selv lov til at ‘embrace’ vores kroppe og fokusere på det fantastiske og flotte ved dem, frem for altid at fokusere på det vi ikke kan lide. Jeg tror på med alt der sker som ægthedstendenserne på Instagram fx, at det en dag kan ske, men desværre er der vist lidt vej endnu. Jeg er selv for nyligt sprunget ud i at lege med forskellige stile og i særdeleshed farver, der springer i øjnene, og jeg har aldrig følt mig mere tilpas, som efter jeg fandt ud af at flytte fokus fra det dårlige selvbillede over til alt det gode. Førhen bestod min garderobe nemlig udelukkende af sorte bukser, trøjer, kjoler osv., og det var udelukkende med tanke på, at jeg kunne skjule folder, bulerne osv. bedre, frem for hvis jeg iklædte mig pink fra top til tå.


Hvad er dit motto?

“It’s not about what size you wear. It’s about how you wear your size”


Hvad elsker du mest ved din krop?

Skal jeg sige, hvad jeg bedst kan lide ved min krop, kan jeg godt mærke, at det ikke er helt nemt at udpege noget specifikt – længere er jeg endnu ikke kommet i min egen selvkærligheds-udvikling, men jeg er godt på vej. For mig er det meget en helhed, især når jeg får shoppet lækre nyheder hos Zizzi, og alt bare spiller.


Hvad er dine tanker om diversitet?

Jeg elsker at leve i en tid, hvor der er skabt begyndende plads til diversitet. Ligegyldigt om det gælder kroppen, kærligheden osv. Der er absolut stadig plads til forbedringer - vi er ikke helt i mål, men det er så afgjort en smule nemmere at ‘embrace’ sin fyldige/kurvede krop nu, end det var for bare 10-15 år siden. For mig personligt følte jeg faktisk stadig kun, der fandtes “1 rigtig krop” for bare 5-6 år siden, og det var bestemt ikke den fyldige slags. Dermed ikke sagt at jeg synes andres lækre fyldige kroppe var forkerte. Det var kun min. Dengang levede jeg nok stadig meget i alt det ‘perfekte’, man ser på diverse medier. 


Nu elsker jeg at hylde og følge med hos mange forskellige. Og jeg elsker især at følge med hos andre plussize-profiler, som bare hylder dem selv (altså klæder sig som de vil, danser rundt i undertøj osv.). Jeg synes, det er SÅ smukt, hvad enten man er en str. 36 eller en str. 64.