5 hjemmespa-tips: Selvforkælelse derhjemme

5 hjemmespa-tips: Selvforkælelse derhjemme

En dejligt afslappende stund med masser af forkælelse for krop og sind. Lyder det fristende? Så skal du læse vores hjemmespa-tips herunder. Vi er mange, der har en travl hverdag, hvor vi alt for sjældent får stoppet op og taget os tid til selvforkælelse. Og netop derfor bør du unde dig selv at hive en dag - eller måske bare en time - ud af kalenderen til at lave din helt egen hjemmespa derhjemme.


Du behøver ikke at have en masse wellness-produkter. Du kan sagtens bringe følelsen af luksus og forkælelse hjem til dig selv ved bare at bruge det, du har i forvejen. Det handler nemlig også om at tage sig tid til at nyde det.


Hvis du har brug for inspiration til, hvordan du kan forkæle dig selv i den selvkærlige stund, giver vi dig her vores idéer til en hjemme-spa-dag. Så kan du selv vurdere, om du vil have den helt store omgang eller bare plukke fra listen. Det er op til din tid og lyst. God fornøjelse - og nyd det!

1. Sæt stemningen

Omgivelserne kan gøre rigtig meget, når du vil skabe din egen spa-oplevelse derhjemme. Det handler om at komme ned i gear, og det er der flere forskellige ting, der kan hjælpe med.


Du kan starte med at slukke loftslampen og i stedet tænde nogle levende lys. Måske har du nogle duftlys, som samtidig har en dejlig aroma? Hvis ikke kan du sagtens bruge almindelige stearinlys og få duften fra nogle duftpinde eller bare en parfume fra skabet.


Roligt musik hjælper også med at sætte stemningen. Der findes masser af playlister online, som vil passe helt perfekt til en hjemmespa-oplevelse.


Find nogle lækre håndklæder og vaskeklude frem sammen med en badekåbe og et par hjemmesko. Så ligger det klar til dig, når du kommer ud fra badet senere.


Lav et lille fad med de snacks, du allerbedst kan lide. Det kan være nødder, frugt eller måske nogle grøntsager. Husk også noget at drikke - uanset om du er til koldt vand, en kop te eller forfriskende saft. Det tilføjer lige lidt ekstra til selvforkælelsen.


Hvordan laver man en hjemmespa?

Hvis du følger vores guide til at lave en hjemmespa, er opskriften:

1. Sæt stemningen ved at gøre de fysiske omgivelser klar

2. Start de behandlinger der tager længst tid

3. Nyd et varmt bad og fortsæt behandlingerne

4. Plej huden med fugtgivende produkter

5. Resten af dagen skal bruges i roligt tempo


Når det er sagt, så findes der ikke én opskrift på, hvordan man laver en hjemmespa. Det er op til dig selv og dine fysiske omgivelser. Det kommer også an på, hvor lang tid du vil bruge på det. Er det krop, ansigt, hår og fødder, der skal forkæles? Eller måske bare én af delene?


Hvad skal man bruge til en spa dag?

Jo mere du vil gøre ud af din hjemmespa, jo mere skal du også bruge. Men der er ting, som altid er gode at have. Det kan være et lækkert håndklæde, nogle gode produkter og lidt forplejning. Så er du i hvert fald godt på vej.


Herunder kan du se, hvad vi foreslår, du bruger, hvis du vil følge vores idéer til selvforkælelse derhjemme.


Det skal du bruge

 • Stearinlys
 • Duftpinde eller duftlys
 • Højttaler
 • Håndklæder
 • Badekåbe
 • Hjemmesko
 • Drikkevarer
 • Snacks

2. Start behandlingen

Når du har sørget for, at omgivelserne indbyder til selvforkælelse, er du klar til at starte din hjemmespa-oplevelse. Hvis du vil, kan du starte den med nogle af de behandlinger, der kan tage længere tid.


En god start kan være at tørbørste hele kroppen. Hvis ikke du har en tørbørste, kan du også bruge et tørt frottéhåndklæde. Tørbørstning har flere positive effekter på kroppen. Det øger blodcirkulationen, det fjerner døde hudceller, og det giver en flot glød. Børst hele kroppen i cirkulære bevægelser - men ikke så hårdt at det gør ondt, og du bliver rød. Og husk at både du og håndklædet eller børsten skal være tør.


Det kan være, du vil bruge en hårkur, som skal sidde i håret i længere tid, inden den skylles ud. Nogle hårkure skal virke i op til 30 minutter, og hvis du bruger sådan en, kan du starte med at vaske håret med shampoo og fordele hårkuren. Brug ventetiden på at lave andre behandlinger eller på bare at nyde roen med en god bog eller den rolige musik.


Noget andet, som også kan være en idé at starte med, er en god omgang fodbad. Find en balje og fyld den med lunkent vand. Tilføj et par dråber fodbadeolie og måske lidt fodbadesalt - eller bare én af delene. Sæt dig i 10-15 minutter - måske mens din hårkur virker - og nyd selvforkælelsen.


Det skal du bruge

 • Tørbørste eller frottéhåndklæde
 • Shampoo
 • Hårkur
 • Balje
 • Fodbadeolie
 • Fodbadesalt
Du behøver ikke at have en masse wellness-produkter

3. Nyd et varmt bad

Nu er det tid til et dejligt varmt bad. Hvis du har et badekar, kan du bruge endnu et trick til en hjemme-spa-oplevelse; nemlig at putte noget badesalt i vandet. Det virker afslappende og hjælper med at løsne op.


Hvis ikke du har badekar, du kan slappe af i, kan du også sagtens nyde et godt bad under bruseren. Hvis ikke du allerede har givet dit hår pleje i form af hårkur inden badet, kan du starte med at vaske håret med shampoo og putte hårkuren i nu. Mens den virker, kan du gå videre med selvforkælelsen.


Når du har gjort huden våd, kan du sæbe dig ind i en god badesæbe. Vælg den duft du har lyst til og tag dig god tid til at massere sæben ind. Du kan også vælge at bruge en body scrub i stedet for. Påfør den i cirkulære bevægelser og lad den eksfoliere huden godt. Skyl sæben eller scrubben af og mærk følelsen af en dejlig ren hud.


Hvis du har hårkur i, kan det være, den skal skylles ud nu. Sørg for at vaske den godt ud og giv håret en gang balsam. Lad din balsam sidde i håret mens du går videre til næste behandling.


Ansigtet skal helt sikkert også forkæles. Ligesom med resten af kroppen kan du enten vælge at bruge en god ansigtsvask eller en face scrub, som både fjerner døde hudceller og øger blodcirkulationen.


Det sidste du mangler er at skylle din balsam ud. Husk at skylle håret godt, så der ikke sidder nogle rester tilbage, som kan gøre håret fedtet.


Det skal du bruge

 • Badesalt
 • Shampoo
 • Balsam
 • Hårkur
 • Badesæbe
 • Body scrub
 • Ansigtsvask
 • Face scrub

4. Plej huden

Når du kommer ud af badet, så dup dig tør med et håndklæde. Og så er det tid til at pleje huden med masser af fugt.


Kroppen kan du smøre ind i en body lotion eller body oil. Det kommer helt an på, hvad du bedst kan lide. Tag dig god tid nu hvor du alligevel er i gang og har sat tid af til din hjemmespa. Når du har smurt kroppen ind, kan du tage den badekåbe på, som du startede med at finde frem. Så kan du også holde varmen.


Når kroppen er klaret, kan du gå videre til ansigtet. Giv dit ansigt en god ansigtsmaske. Det er helt op til din hud og dit behov, hvilken ansigtsmaske du vil bruge. De fleste ansigtsmasker skal have lidt tid til at virke. Derfor kan du sagtens påføre masken og bruge ventetiden på at fortsætte den fugtgivende pleje af huden.


Imens ansigtsmasken virker, kan du smøre dine fødder ind i en fed fodcreme. Hvis du laver din hjemmespa om aftenen, kan du give fødderne lidt ekstra creme, tage et par strømper på og sove med fodcremen natten over.


Hænderne har også godt af lidt forkælelse. Find en lækker håndcreme frem og smør hænderne godt. Hvis du vil, kan du også file neglene og slutte af med at give neglene lidt negleolie.


Ansigtsmasken skal skylles af. Brug en vaskeklud og lunkent vand, og slut af med en ansigtscreme, der passer til din hudtype. Området omkring øjnene kan være lidt sart, så her kan du vælge at bruge en øjencreme. Læberne må du ikke glemme - de har godt at læbepomade eller en anden balm.


Det skal du bruge

 • Body lotion eller body oil
 • Ansigtsmaske
 • Fodcreme
 • Håndcreme
 • Neglefil
 • Negleolie
 • Ansigtscreme
 • Øjencreme
 • Læbepomade

5. Resten af dagen

Hvis du har brugt din aften på at lave hjemmespa, er du måske klar til at hoppe i nattøjet og lægge dig under dynen nu. Du er sikkert allerede godt nede i tempo og har gode forudsætninger for en god nats søvn.


Det kan også være, at der stadig er noget af dagen tilbage. Hvis der er det, kan du bare fortsætte dagen i samme, rolige tempo. Skift badekåben ud med noget blødt og behageligt homewear og hold planerne og gøremålene til et minimum.


En sidste selvforkælelse i dit eget hjemmespa-tema kan være at lægge et lag neglelak på hænder og måske også fødder. Det vil også pynte i længere tid, så du kan forlænge følelsen af selvforkælelse.


Det skal du bruge

 • Nattøj
 • Homewear
 • Neglelak