Mød 6 Everyday Women

Mød 6 Everyday Women

Everyday Women er dig og mig. Helt almindelige, men også modige, stærke, sårbare, ærlige og helt sig selv på hver deres og hver vores måde. Vi mødte 6 af dem på en solrig forårsdag i København. Hanne er pensioneret advokatsekretær fra Roskilde, Danmark. Andrea en ung franskmand, ofte at finde i de smukke parisiske gader. Inge-Merete den ukronede dronning af Nørrebro på 54. Jasmin en sej østriger med helt styr på de sociale medier. Stina er nordmand og mor til to tvillingepiger, og Maja er spirende frisør fra en mindre by i Danmark. Og de er alle en del af vores seje, modige Everyday Women – kvinder som har inviteret os ind og fortalt en del af deres historie.


Her giver vi ordet videre til nogle af de kvinder, det hele handler om:


Om at være et forbillede for yngre generationer:


Med denne kampagne vil jeg gerne se mig selv fra et andet perspektiv, jeg vil gerne se mig selv lidt fra et modelperspektiv. Du er ikke bare en person, som står hjemme foran spejlet, du står rent faktisk foran et kamera. Jeg vil gerne fortælle min niece, at ”ja”, du kan også være modellen på den her type billeder, også selvom du ikke er ligesom de kvinder, du ser på tv og i kampagner. Og det er både smukt og vigtigt. Det vil jeg gerne vise hende. Hun er 6 år gammel, og hendes forældre er af forskellig afstamning. Jeg vil vise hende, at der ikke er nogen grænser. At hun kan gøre lige det, hun vil.


- Andrea Bunod, 24, FrankrigOm at blive mor som ung kvinde – og finde sig selv i rollen:


Jeg fik mine tvillingedøtre to uger efter, at jeg var fyldt 22. Så min krop ændrede sig meget, da jeg var 21. På et år tog jeg 40 kilo på, så det var en stor forandring. Og efter fødslen tabte jeg kun 10 kilo, så jeg vidste ikke, hvilken størrelse, jeg skulle bruge. Det var underligt bare at sætte sig ned i en stol, fordi kroppen føltes helt anderledes. Jeg tror aldrig, at jeg har været mere velklædt end siden jeg er blevet mor, faktisk. Også selvom jeg var mindre før. Jeg var bare ligeglad med, hvad jeg havde på og gav det ikke så meget tanke. Men efter jeg er blevet mor, så er jeg begyndt at tænke mere over det.


- Stina Vea, 28, Norge


Om konfrontation med sin krop – i spejlet og på sociale medier:


Jeg har altid været selvsikker, men jeg har aldrig følt mig selvsikker i min krop. Men det ændrede sig, da jeg begyndte at kigge på mig selv i spejlet og at tage billeder. Hvis du altid dækker dig til, for eksempel når du er på vej i bad, så vil du aldrig blive konfronteret med, hvordan din krop ser ud. Men hvis du konfronterer dig selv med, hvordan du ser ud, så bliver det også mere normalt for dig. Hvis du aldrig ser din krop, vil du have en distance til den.


Jeg mener, mange siger at jeg er modig for at dele intime billeder på Instagram, men jeg synes ikke at det bør blive set som noget modigt. For hvis den her kropstype var normaliseret, så ville det ikke være modigt. For alle andre, lad os sige for eksempel fitnessmodeller, der poserer i bikini, så er det ikke modigt. Så hvorfor er det, når jeg gør?


- Jasmin Mairhofer, 36, Østrig


Om at blive modigere med alderen – og turde skille sig ud:


Jeg er blevet meget mere modig med alderen. Folk må tænke og synes hvad de vil. Og så kigger jeg også lidt på de unge piger, fordi de tør rigtig mange ting. Og så tænker jeg hvorfor skal jeg ligge under for det, bare fordi jeg hører til det her alderssegment? Det gider jeg da ikke, jeg må også alt muligt, så det gør jeg da bare.


Nogle gange kan det godt virke som, at danske kvinder er bange for at træde udenfor. De vil hellere tilhøre den store gruppe og have en sort kjole på og måske et par lidt større øreringe eller noget. Og det er måske der, hvor jeg adskiller mig, for det vil jeg rigtig gerne, og det tør jeg godt, og det synes jeg er sjovt.


- Inge-Merete, 55, Danmark


Om at finde mening med livet:


"Et råd jeg vil give er: interessér dig for andre mennesker. Hold fast. Du skal ikke nødvendigvis have 50 venner. Jeg har også nogle venner, vi ser 2-3 gange om året, hvor vi tager i sommerhus. Men vi ses ikke lige jævnligt. Og så har du nogen andre, der er tæt på.


Jeg har været besøgsven på plejehjemmet og går til dans hver torsdag. Alt det kan man gøre, når man er blevet pensionist. Og jeg skal prøve det hele igen. At lytte til ældre menneskers liv, der er noget med fælles ting, og nogle vil gerne tale om deres børnebørn, nogen om deres helbred og nogen om gamle dage. Så det er jo fint nok, det giver en vis tilfredsstillelse. Ikke fordi man gør en god gerning, men fordi det giver indhold i dit liv. Og det er det, jeg synes det drejer sig om."


- Hanne Mortensen, 74, Danmark

Ægte kvinder, ægte kroppe, ægte personer med autentiske historier, med følelser og med mod. Everyday Women er vores bidrag til en verden, der er lidt tættere på virkeligheden. Hvor der er plads til mod og styrke – og ikke mindst til alt det helt almindelige.


Del 3 af 3