Everyday Women: Modet til at være dig

Everyday Women: Modet til at være dig

Hvordan finder du modet til at være dig selv? Til at stå frem – akkurat som du er, til ikke at pakke dig selv væk? Til at tage yndlingsblusen i den iøjnefaldende farve på og til at grine højt selv i store forsamlinger? Til at tage de høje sko på uden anledning, eller sætte dine blødeste løbesko sammen med blondekjole, der oftest hænger bagerst i skabet? Til at gøre lige dét, du har allermest lyst til, og det som er allermest dig?


Som mennesker – og ikke mindst kvinder – i en digital verden af perfekte avokadomadder og lange ben i strandkanten er det essentielt at have nogen at spejle sig i. Unge som gamle, højlydte som eftertænksomme, blonde som brunetter, farverige sjæle som stiletbærende skønheder. Everyday Women handler om at skabe plads til alle, om at lære af hinanden, om at møde hinanden med nysgerrighed og om at værdsætte alt det, livet er.


Vi har mødt 6 Everyday Women, og de har hjulpet med at kaste lys over alt det, vi har tilfælles som kvinder. Og det med stor nysgerrighed og gensidig respekt.

Mange andre kvinder har store lår, bagdel og så videre. Det er ikke noget særligt, vi kan også bare gå ud og leve livet
Jasmin Mairhofer,
36, Østrig

Et ægte menneske at spejle sig i

Modige. Ærlige. Rå. Ægte. Filterløse. Stærke. Følsomme. Kærlige. Personlighedstræk og kvaliteter de seks Everyday Women alle har vist, og som vi alle har et sted indeni os. Til tider står de tydeligt frem og får masser af plads, og andre gange er de måske skjult bag facader eller usikkerheder. Men vi har dem. Og usikkerhederne er netop årsagen til, at vi står sammen – i kamp mod alt det, der giver hak i selvtilliden og kamp for at det må styrke fællesskaber. For selvom vi virker forskellige - når nogen griner højt, holder andre sig tilbage, nogen går altid med hat har andre altid solbriller på, nogen er frembrusende og altid festens centrum, andre vilde med at danse hjemme foran spejlet. I alle vores forskelligheder, så er vi er nok i bund og grund mere ens, end vi tror.

Jeg er stolt over at blive set og at der er nogen, der synes, at det, jeg bidrager med, er godt. Alle burde simpelthen gøre det her, hvis de får muligheden
Inge-Merete,
55, Danmark

Der er ingen tvivl om, at det har været en udfordring for de seks helt almindelige kvinder at stille sig op i højlys dag på en befolket gade for at få taget billeder – sammen med et hold af fremmede. Og for at bruge en rigtig kliché, så er det gennem udfordringer, at vi bliver stærkere som mennesker, som fællesskaber, individer, som familiemedlem, som mor, som datter eller som vennegruppe. Og vores udfordringer som kvinder i dag rækker længere. De handler også om selvtillid og selvaccept. Om at turde og om at drømme. Og derfor er Everyday Women en appel til at stå sammen – med intentioner om at skabe sammenhold og styrke, og skabe et rum hvor vi alle kan være os selv, fuldt ud. Som vi ser ud, og som vi er.


Mange siger, at jeg er modig, fordi jeg deler billeder af mig selv på Instagram. Men jeg synes ikke, det bør blive set som modigt. For hvis min kropstype var normaliseret, ville det ikke være modigt længere – for fitnessmodeller og alle mulige andre, der poserer i bikini, er det ikke modigt, så hvorfor er det, når jeg gør?

- Jasmin Mairhofer, 36, Østrig

Selvtillid: En livslang proces

I samtalerne med Everyday Women står én ting klart. Og det er, at selvtillid ikke kommer af sig selv. Vejen til selvtillid kan være lang, og uanset hvor starten skydes i gang, så er det en udvikling gennem livet. Og mode kan give dig mulighed for at udtrykke dig, finde styrke i dig selv og vise dig frem.


Mit tøj afspejler mit state of mind. Mit tøj giver mig styrke, selvtillid og selv-accept. Sådan ser jeg på det. Jeg elsker at klæde mig på, at vælge et par sko, sætte mit hår. Og at vide, hvad jeg vil, er en del af at være selvsikker for mig. Men jeg er stadig ved at lære at føle mig selvsikker. Det er stadig en proces, og jeg tror det bliver en proces, der varer hele livet igennem.

- Andrea Bunod, 24, Frankrig


Med Everyday Women sætter vi rammer om alt det, vi har tilfælles for at vise, at vi nok er mere ens, end vi tror. For at vise, at der er mere til den polerede Instagram-verden, end vi ser ved første øjekast. For at vise, at mode er for alle – uden undtagelser og uanset størrelse.


Jeg vil gerne vise, at det er okay at være ung og ikke være en tynd person. At man godt kan få noget sejt tøj, selvom man ikke er tynd. Og at få taget nogle gode billeder at det ikke bare er træls. Det var sådan lidt det jeg tænkte, at det var meget sejt ligesom at vise.

- Maja Thusgård Poulsen, 21, Danmark


Del 2 af 3