Everyday Women: En parisiennes 11 favoritter

Everyday Women: En parisiennes 11 favoritter

Andrea Bunod er en del af Everyday Women – og i den her sommerserie giver vi ordet til den 24-årige parisienne for at få et indblik i lysets og kærlighedens by og et ærligt syn på livet som ung, plus-size kvinde.Jeg hedder Andrea, jeg er 24 år og sygeplejerske, og jeg flyttede til Paris for et års tid siden. Jeg vil beskrive mig selv som eventyrlysten, madglad, og kunstinteresseret, og det afspejler sig i mine skriverier. Jeg er også den slags kvinde, som samfundet kalder for plus-size. 


At vokse op som en høj, plus-size teenager var ikke altid let, men som årene gik, fandt jeg ud af, hvordan jeg skulle gøre det til min største fordel. Jeg har opbygget min selvtillid gennem min tøjstil og ved at lytte til mine behov og mit humør.

Jeg føler, at det er på tide, at kvinder fra hele verden, i alle former og i alle stadier af livet, omfavner deres indre styrke.
Andrea Bunod

Gennem de her posts, vil jeg dele med dig, hvordan jeg selv har fundet min egen styrke, men også hvordan jeg hver dag lærer, hvordan jeg kan forbedre den.


Som ny parisienne er jeg gået på opdagelse i denne smukke by, og her er min guide til dig. Her er nemlig så meget mere at opdage end ”croissanter” og ”baguettter”.


Den her by giver mig mulighed for at være mig selv og opdage nye steder i byen, hvor jeg kan miste min fornemmelse for tid og sted. Det er lige præcis det, som jeg vil forsøge at dele med dig med den her lille guide: En mini-tour gennem Paris, der kan hjælpe dig til at lære dig selv bedre at kende.


Det første jeg gør, når jeg går på opdagelse i en ny by, er at spørge de lokale om, hvad der er deres yndlingssteder i byen og hvorfor. Da jeg ankom til Paris, spurgte jeg mine kolleger og mine venner, så jeg kunne lave en liste over alle de steder, jeg ville besøge.


Listen gjorde det muligt for mig at udforske byen baseret på mine egne hobbyer, de ting jeg kan lide og det, der inspirerer mig.


 • 1. Start dagen hos ”B.O.U.L.O.M”, der er mit yndlingssted at spise brunch i weekenden. Det hele er hjemmelavet af en berømt fransk kok! Det er også et fantastisk bageri.


Jeg vil gerne starte med min yndlingsbydel: Marais i det 3. Arrondissement.


Elsker man vintagebutikker, mad og street art vil man også elske Marais. Bydelen er kendt for sit kunstneriske miljø, smalle gader og bygninger, der kan dateres helt tilbage til middelalderen. Jeg kan godt lide at spise morgenmad her og gå gennem gaden med musik i ørerne – i øjeblikket er jeg vild med ”I AM A WOMAN” med Emmy Meli (den sang får mig altid til føle mig frygtløs). Jeg kan godt lide at besøge områdets vintage- og avantgardebutikker.


At besøge alle vintagebutikkerne i området giver mig mulighed for at finde unikt tøj, der passer perfekt ind i min meget alsidige garderobe. Hvert eneste stykke tøj, jeg ejer, fortæller en historie om mig, og det er det, jeg elsker allermest ved mode.

 • 2. Kilo Shop, 6. Arrondissement: Har du brug for at finde unikt vintagetøj? Og ved du, at du kan købe det per kilo? Jeg kender det perfekte sted! En fantastisk, velorganiseret butik med plus-size tøj og accessories (bælter osv). 60% sælges per kilogram og 40% sælges med prisskilt. Butikkens ejere tilbyder både utrolig diversitet og kvalitet, hvilket sender den her butik til tops over de bedste genbrugsbutikker i Paris.


 • 3. Tucked Friperie, 12th Arrondissement: En butik der sælger luksusvarer (Kenzo, Versace etc) i store størrelser til under 50 euro! Det er en fantastisk butik!

Når jeg går tur i den vestlige del af Paris, kan jeg godt lide at besøge Louvre. De 16 kilometer lange gallerier med kunst, betyder, at der altid er noget nyt at se og udforske. Jeg kan godt lide at sætte mig ved faraonernes smykker og beundre disse fantastiske stykker oldtidskunst. Bagefter kan jeg godt lide at besøge hallen med de franske malere, hvor jeg kan beundre en af mine yndlingskunstnere: Claude Monet. Jeg sætter mig som regel i en times tid, da der er så mange malerier at opleve hver gang. Jeg synes virkelig, det er fantastisk, hvordan ens humør påvirker ens opfattelse af kunst. Jeg ser eller føler aldrig det samme, når jeg beundrer Louvres kunstværker. Men jeg går altid derfra med ro i sjælen.

Jeg synes virkelig, det er fantastisk, hvordan ens humør påvirker ens opfattelse af kunst.
Andrea Bunod
 • 4. Kunstgalleriet “L'Atelier des Lumières”: Mit kulturelle yndlingssted i Paris: En lagerhal, hvor udstillingerne skifter cirka hvert halve år. Forestil dig et helt rum (loft, gulv og vægge), oplyst af Salvador Dalis kunst og akkompagneret af tonerne af Pink Floyd?!


Efter en sådan kunstnerisk pause, kan jeg godt lide at gå en tur rundt om Eiffeltårnet og sætte mig i Champ de Mars og læse lidt i den bog, jeg så længe har villet læse i. Det er et meget fredfyldt øjeblik. Man kan sidde næsten alle steder i parken. Den er gigantisk. Jeg sidder her som regel i et par timer.


Det er allerede frokosttid og jeg kan ikke vente med at finde mig et lækkert ”Brasserie”, hvor jeg kan spise. I den slags restauranter kan du spise and, hjemmelavede pommes frites, salater, fiskeretter, og en fantastisk hjemmelavet dessert som Paris-Brest. For det meste prøver jeg at spise noget forskelligt hver gang, jeg spiser ude. Jeg tror, det giver mig mulighed for hele tiden at opleve en ny kultur. Faktisk er Paris kendt for at være en multikulturel by. Du kan spise afrikansk, japansk, tyrkisk eller på restauranter, der blander forskellige kulturer i det samme måltid mad – i en og samme bydel. 


 • 5. Restaurant Riv'k: En af mine yndlingsrestauranter i Paris. De får asiatisk og israelsk madkultur til at gå op i en højere enhed. Det er fuldstændig fantastisk (hvis du tager derhen, er du nødt til at smage deres friterede burrata og deres dessert, der hedder ”Brioche Perdue”).


 • 6. Restaurant “Poulet braisé": Mit uundgåelige frokoststed: Priserne er til at betale, og maden er så lækker! For under 15 euro kan man spise en veltilberedt halv kylling med ris, stegt plantain og afrikanske saucer.


 • 7. Delikatesseforretningen “La Grande Epicerie de Paris": Dette sted er man nødt til at besøge, hvis man er i Paris. De mange boder byder både på enestående mad, specialvarer, vine og en multikulturel "vibe". Den største af deres butikker ligger i det 16. arrondissement.

Med maven fuld og et stort smil på læben, går jeg videre gennem centrum og passer på ikke at gå i vejen for byens mange cyklister (Ja, Paris er en by, hvor vi prøver at tage cyklen, når vi kan).

Det bliver aften, og jeg ringer til mine venner, så vi kan mødes ved ”Comédie Française”, der er byens mest populære teater (og det flotteste, hvis du spørger mig). Teatret blev bygget i 1680 af den franske konge Louis den 14. og selv i dag er det, det perfekte sted at udforske og udvikle fransk teaterkunst. Jeg kan huske, at jeg besøgte teatret for første gang, da jeg var teenager, og selv i dag er det svært ikke at blive benovet over de smukke omgivelser og de skuespillernes talent. Det får min varmeste anbefaling. 


 • 8. Theater “Le Panam'Art Café”: “Le Panam'Art Café”: Trænger du til et godt grin, en dejlig cocktail og et godt måltid mad? Så er det her stedet for dig. Her optræder både håbefulde og erfarne komikere næsten hver eneste aften. Sørg for at bestille bord inden!

Når det er sommer, kan jeg også godt lide at besøge en af byens mange udendørs filmfestivaler, for eksempel i parken ”La Vilette” i det 19. arrondissement. Det er helt gratis og en rigtig sjov oplevelse. Husk et tæppe til at sidde på og en lille snack, og så er du klar!


Er du ikke helt klar til at gå hjem? Så foreslår jeg, at du tager metroen til ”Bastille” i det 11. arrondissement. Her kan du nyde en drink og danse i en hyggelig og moderne bar, indtil den lukker ved 03-tiden. Det er sådan, jeg plejer at slutte dagen af, sammen med mine venner. 


 • 9. Bar & Beer: En af mine yndlingsbarer i Paris. Et sted hvor du kan slappe af efter arbejde, mens du drikker en øl eller en cocktail. Det er et meget stille, fredeligt og hyggeligt sted


 • 10. Bar Le syndicat: En vigtig del af et parisisk liv og byens absolut bedste cocktailbar


 • 11. Natklub “Le Pachamama”: Min yndlingsnatklub i Paris ligger i en fantastisk bygning fra 1800-tallet, i tre etager, hvor hver etage har egen musik og udtryk.

Afslutningsvis fungerer denne lille guide som en måde at opleve Paris på ved at give dig tid for dig selv, lytte til dine egne ønsker og bare lade stemningen i området føre dig igennem byen. At vandre gennem Paris på denne måde lader mig finde både ro og fred i en ganske støjende og overfyldt by. Jeg håber, at min lille perfekte dag i Paris kan inspirere dig til at udforske Paris – eller en anden smuk by.

Lad gaderne lede dig, og lad dine fødder føre dig den vej dit humør ønsker. Fremtiden kalder frem for alt på, at du udforsker alle de facetter, der definerer dig.
Andrea Bunod