Everyday Women - de første skridt

Everyday Women - de første skridt

En dag med Everyday Women

Vil du beskrive dig selv som modig? Som helt almindelig? Hvad med ærlig?


På en solrig forårsdag satte vi seks kvinder stævne i København. Og ovenstående er ord, som fylder for de seks kvinder, som alle er en del af Everyday Women. Alle helt almindelige, alle med hver deres udfordringer, alle med hver deres unikke særpræg. Alle modige.


Som kvinde føler jeg et ansvar for at vise, at hvad jeg er, og hvad alle er, det er normalt. Normalt er helt okay, normalt er smukt, det bør blive vist online, det bør blive set, og det bør blive promoveret. Det er derfor, jeg søgte [til Everyday Women, red.]. Det her er første gang, jeg har set et brand tage ansvar gennem deres kunder.

- Andrea Bunod, 24, Frankrig

Med Everyday Women tager vi et lille skridt i den rigtige retning og en del af ansvaret for, at kvinder føler sig repræsenteret og lyttet til. Her lytter vi som virksomhed til virkelighedens kvinder og forsøger at lære – i alt fra produktion af tøjet til feedback på pasformer af undertøj, til tilbagemeldinger på hjemmeside, forbedringer af vores størrelsesguides, billeder på Shop the Look og kampagner præcis som den, du ser her. Zizzi-kvinden er ikke blot en kunde i butikken eller en følger på Instagram. Hun kan også være en sparringspartner, en ambassadør, og en repræsentant for, hvad Zizzi står for. Nemlig et fællesskab for at skabe et modebillede, der giver plads til alle – og som sikrer at der ligger en bluse i butikken, som netop du kan passe.


Livet er for kort. Alle er unikke, så bare kast dig ud i det og vær dig selv.

- Andrea Bunod, 24, Frankrig

Everyday Women er vores bidrag til en verden, der er lidt mere ægte. Lidt mere autentisk, lidt tættere på virkeligheden. Lidt mere lyttende. Hvor vi går sammen med jer på den anden side af skærmen og butiksdisken, hvor vi går et lille skridt foran og viser kvinder, akkurat som vi ser ud. Hvor vi udfordrer forståelsen af, hvad der er normalt.


Som et billede på den uforudsigelige verden, vi lever i, inviterede vi disse seks kvinder til København. Alt, de havde fået at vide på forhånd, var mødested og tidspunkt. De bor i lande rundt om i Europa. Én fra Østrig, én fra Frankrig, én nordmand, og tre danskere. Alderen spænder fra 22 til 74 år, og kvinderne havde aldrig mødt hinanden, før dagen i København.


Alle os her er så forskellige typer, og jeg vil gerne have at folk ser, at vi alle er smukke på hver vores måde. At vi kan være det samme. Jeg ønsker, at enhver kvinde kan se sin skønhed.

- Jasmin Mairhofer, 37, Østrig

Prøv lige selv at forestille dig scenariet: du møder op i en fremmed by – måske endda et fremmed land – for at mødes med en række kvinder, du ikke aner hvem er. Det viser et stort mod, og de 6 kvinder er både viljestærke, ærlige, og ikke mindst helt almindelige på hver deres måde. Og de har alle taget en solrig forårsdag ud af kalenderen for at tale med os – og uden rigtig at vide, hvad og hvem, der ville møde dem.


Jeg var nysgerrig og lidt bange for, hvordan de andre kvinder nu så ud – om de var modeller. Og de var bare almindelige, flotte og skønne kvinder.

- Stina Vea, 28, Norge


Som en del af Everyday Women har de seks kvinder – og mange flere – sagt ja til at hjælpe Zizzi fremad. Til at gå i dialog for at skabe de allerbedste produkter og for at støtte og hylde os kvinder. I alle vores ligheder og forskelligheder. Fordi det er vigtigt for os som mennesker at have noget at spejle os i. At der ligger et par bukser på butikshylden, som bare sidder godt. Og at vi kan se dem online på en model, der rent faktisk har nogle former. Og som ordet antyder, er Everyday Women blot hverdagens kvinder. Seje, modige, åbenhjertige, reserverede, ærlige, sårbare eller stærke. Eller lidt af det hele.


Del 1 af 3