Everyday Women: Andrea Bunod om at styrke din selvtillid

Everyday Women: Andrea Bunod om at styrke din selvtillid

Andrea Bunod er en del af Everyday Women – og i den her sommerserie giver vi ordet til den 24-årige parisienne for at få et indblik i lysets og kærlighedens by og et ærligt syn på livet som ung, plus-size kvinde.


Jeg hedder Andrea, jeg er 24 år og sygeplejerske, og jeg flyttede til Paris for et års tid siden. Jeg vil beskrive mig selv som eventyrlysten, madglad og kunstinteresseret, og det afspejler sig i mine skriverier. Jeg er også den slags kvinde, som samfundet kalder for plus-size. 


Jeg føler, at det er på tide, at kvinder fra hele verden, i alle former og i alle stadier af livet, omfavner deres indre styrke.


Der er masser af små simple ting, der kan hjælpe dig med at få lidt mere selvtillid i hverdagen. Det kan være at danse vildt i din stue, bruge den læbestift, som du længe har ønsket at prøve, fortælle dine nærmeste at du elsker dem eller at lave et lækkert måltid til dig selv, imens du ser en god film.


På trods af disse ting, vil jeg gerne diskutere hele den livsrejse, der involverer at få mere selvtillid. I dette blogindlæg vil jeg forsøge at forklare de elementer, der har hjulpet mig i gang med det, jeg kalder min ”selvtillidsrejse” gennem få steps.


Det har ikke altid været let at vokse op som en høj plus-size teenager. Men gennem årene har jeg fundet en måde at gøre det til min største styrke.

Jeg har opbygget min selvtillid gennem den måde, jeg kan lide at klæde mig på, og hvordan jeg lytter til mit humør og ønsker.

En fransk landsbypige i lånte fjer

Jeg voksede op i Sydfrankrig i en mellemstor by. Som teenager følte jeg mig altid lidt anderledes, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle gøre min følelse af at være anderledes til min styrke. Jeg var altid højere og bredere end mine venner, og skilte mig altid ud fra mængden.


I mine yngre dage var det svært at håndtere disse blikke, selv insisterende blikke. Der var nogle steder, eksempelvis i nogle tøjbutikker, hvor jeg følte, at jeg ikke hørte til. De fleste af de teenageforretninger, jeg gik ind i, havde aldrig min størrelse (længde eller taljemål), så som ung teenager måtte jeg gå i dameafdelingen.


Da jeg var omkring 13-14 år, gik jeg allerede klædt som en ung dame. Det var en god undskyldning for at stjæle min mors tøj. Jeg tror, at dette var det første skridt på min selvtillidsrejse. At have voksentøj på fik mig til at føle mig vigtig og voksen. Jeg blev opfattet som ældre, end jeg var, og begyndte også at føle mig ældre, hvilket hjalp mig meget.


Mit tøj taler på en måde for mig, uden ord, men gennem de følelser og udtryk, det viser. Jeg går kun med tøj, der får mig til at føle mig selvsikker og smuk. At føle mig selvsikker i mit tøj er meget vigtigt.

Måden jeg klæder mig på, er et vigtigt aspekt i min selvtillidsrejse.

Sygeplejerske-syndromet

I mine ungdomsår blev jeg altid opfattet som ”mor” af mine venner. Jeg var den, der tog mig af de andre i alle situationer. Jeg var den ven, som man kunne ringe til midt om natten bare for at snakke og lette sindet. Den tillid, som mine venner gav mig, var en af de ting, som ret tidligt gjorde mig selvsikker, fordi jeg vidste, at jeg var stærk nok til at mine venner kunne støtte sig op ad mig.


Som sygeplejerskestuderende har jeg skulle tage mig af andre. Men folk stolede på mig på grund af mine professionelle færdigheder. Den indsats, jeg har lagt i mine studier, og de personlige fordele, det gav mig, gjorde, at jeg følte mig mere og mere selvsikker for hver dag. Så da jeg blev færdig som sygeplejerske, begyndte min selvtillid at vokse endnu mere, da jeg blev en del af et team og skulle tage mig af vores patienter.


Det er vigtigt for mig at være sygeplejerske - jeg har ønsket dette, siden jeg var 13 år gammel. Og på trods af de vanskeligheder, som mit job indebærer, overrasker det mig hver dag, fordi jeg ved, at jeg kan arbejde inden for mange forskellige områder. I øjeblikket arbejder jeg på en psykiatrisk afdeling for kvinder, men jeg ved, at jeg kunne arbejde på almindelige hospitaler, skoler, børnehaver, virksomheder osv. Og jeg tror, at diversiteten i dette job gør, at jeg kan opbygge mere selvtillid, fordi jeg har kompetencer, der kan bruges indenfor forskellige områder.

Det ukendtes magt

Det sidste element, som jeg gerne vil tale om, er at gøre ting, som du ikke var klar over, at du kunne. At nå mål, som du troede var uopnåelige, er en magisk måde at opbygge din selvtillid på. Jeg har for nylig gjort ting, som jeg aldrig havde tænkt på at gøre før - bare fordi jeg ikke var klar over hele min styrke.


For det første flyttede jeg for et par år siden til et nyt miljø, nemlig den smukke by Paris. Jeg forlod min stille sydfranske by for at tage til den franske hovedstad. At flytte til byen var en stor beslutning for mig, og jeg måtte stole ret meget på mig selv for at opnå dette. Men det var en af de bedste beslutninger, jeg har taget.


For det andet deltog jeg i et fantastisk arrangement afholdt af Zizzi. Jeg er blevet inviteret af teamet, sammen med fem andre smukke og modige kvinder til at lave fotoshoots og interviews for at fremme skønheden og autenticiteten af "Everyday Women". Jeg følte mig så beæret over at deltage i denne begivenhed. Jeg måtte forlade Frankrig og tage til Danmark for at deltage i et event med andre kvinder og kulturer. Jeg kunne have følt mig bange eller ængstelig, men jeg så det som en fantastisk mulighed og et eventyr, så jeg kastede mig ud i det.


Jeg gjorde rigtig i at stole på mig selv i det her eventyr, for jeg har følt mig meget mere selvsikker og modig lige siden.Bare gøre det-mentaliteten

Afslutningsvis mener jeg, at det at lære dig selv at kende hver dag, at blive støttet af mennesker, du elsker at kunne udføre et arbejde, der inspirerer dig, og at nå mål, som du troede var uopnåelige, mens du bærer tøj, der får dig til at føle dig modig og ustoppelig, er de vigtigste elementer og skridt, der gjorde det muligt for mig at begynde og opbygge min "selvtillidsrejse".

Glem aldrig, at du er den eneste person, der vil elske dig betingelsesløst og for evigt, så tag chancen for at begynde denne fantastiske rejse med dig selv!