Everyday Women: Andrea Bunod om at flytte - og at komme videre

Everyday Women: Andrea Bunod om at flytte - og at komme videre

Andrea Bunod er en del af Everyday Women – og i den her sommerserie giver vi ordet til den 24-årige parisienne for at få et indblik i lysets og kærlighedens by og et ærligt syn på livet som ung, plus-size kvinde.


Jeg hedder Andrea, jeg er 24 år og sygeplejerske, og jeg flyttede til Paris for et års tid siden. Jeg vil beskrive mig selv som eventyrlysten, madglad og kunstinteresseret, og det afspejler sig i mine skriverier. Jeg er også den slags kvinde, som samfundet kalder for plus-size. 


Jeg føler, at det er på tide, at kvinder fra hele verden, i alle former og i alle stadier af livet, omfavner deres indre styrke.


For næsten to år siden flyttede jeg til et nyt miljø: den smukke by Paris. Jeg forlod min rolige sydfranske by og flyttede til den franske hovedstad. At flytte til denne by var en stor beslutning for mig, og jeg måtte stole meget på mig selv for at opnå dette. Men det var en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget.


LÆS: Andrea Bunods 11 favoritter i Paris


Gennem dette blogindlæg vil jeg gerne diskutere, hvordan det lykkedes mig at flytte til en ny by som ung kvinde – og hvordan denne beslutning tillod mig at komme videre med mit liv på en god måde.Organisering

For det første, da jeg valgte den by, som jeg gerne ville bo i, lavede jeg to-do lister, faktisk mange to-do lister. Jeg brugte appen ”Notion”, som er den bedste til at lave to-do lister. Jeg lavede en liste over alle de opgaver, som skulle klares både før, under og efter, at jeg flyttede. Jeg lavede en liste over alle de ting, som jeg gerne ville opleve som f.eks. parker, kunstgallerier, restauranter, monumenter osv. Derefter var jeg nødt til at lave en liste over hele mit budget for at kunne bo i en by, som er langt dyrere end min mellemstore sydfranske by.

Stol på din mavefornemmelse og tag store beslutninger

Efter alle disse lister, skulle jeg finde mig et nyt job. Som sygeplejerske kan jeg arbejde på mange forskellige områder og domæner. Da jeg var sydpå, arbejdede jeg på en særlig psykiatrisk afdeling, der tog sig af indsatte, der havde psykiatriske problemer.


Jeg elskede mit job, men da jeg havde muligheden for at flytte til Paris, følte jeg, at jeg havde brug for at prøve noget andet. Jeg havde brug for at udfordre mig selv. Og det var hvad jeg gjorde: Jeg fandt et job på en særlig psykiatrisk afdeling, der tager sig af kvinder med svære psykiatriske problemer og sygdomme. Afdelingen, som jeg valgte, er endnu mere specifik og forskelligartet end den, jeg før var på. Det var faktisk en stor udfordring for mig, fordi jeg ikke vidste, at jeg var i stand til at arbejde på denne type kritiske afdelinger. Men jeg gjorde ret i at stole på mig selv, for nu føler jeg, at jeg blomstrer som sygeplejerske her.


At flytte til en storby kan være skræmmende, men glem ikke, at det at bo i en stor by også kan betyde store muligheder, og endda ubegrænsede muligheder


Forandring betyder at erstatte noget på en ny eller bedre måde. At komme videre betyder, at komme videre til et nyt/anderledes sted, aktivitet eller emne. Disse to definitioner hjalp mig med altid at opfatte nye projekter fra et optimistisk perspektiv. Så selvom jeg i starten var i tvivl, huskede jeg altid, at jeg tog et valg som var for det bedste: at være i stand til at komme videre i mit liv, at vokse og langsomt ændre mig.Hvordan man ændrer en vane

At kunne flytte og komme videre med dit liv giver dig også mulighed for at ændre vaner og få nye. At bo i den samme by, have det samme job og omgås med de samme mennesker, som støtter dig, kan være nok for mange mennesker. Men det var svært for mig, fordi jeg følte også, at jeg have brug for at skabe nye rutiner.


Da jeg havde mine to-do-lister, mit nye job, mine nye udfordringer og nystartede rutiner, vidste jeg, at det var vigtigt for mig at blive ved med at gøre de ting, som jeg elsker. Jeg tillod mig selv at starte med at tegne igen, hvilket var noget, som jeg tidligere plejede at elske, og som jeg brugte til at få en mental pause, specielt da jeg var sygeplejerske. Det hjalp med mig at få alle mine tanker, følelser og selv min angst ned på papir. Jeg begyndte også at nyde gode stunder med mine nye venner, at tage mig tid til at tage i fitness og tage mig af mig selv.

Jeg lovede mig selv altid at gøre noget, som jeg elsker hver uge, uden undtagelser.

Denne ugentlige aktivitet var meget lindrende for mig, fordi jeg følte glad og fri. Det kunne bestå af at se en film, at være på Facetime med mine bedste venner eller at ordne mit naturlige hår, mens jeg spiste take-away. I denne uge fik jeg ordnet mit hår hos min yndlingsfrisør, og om aftenen mødtes jeg med en barndomsven i centrum for at spise caribisk mad, mens vi så Netflix og grinede, som vi gjorde, da vi var børn.


Denne forandring lod mig udforske min kreativitet og tålmodighed. Du skal give dig selv tid til forandringen, hvis du ønsker, at det skal være et livslangt eventyr og en mulighed. Når du befinder dig alene i et helt nyt miljø, er det kun dig selv, du kan regne med, og du er nødt til at finde mange kreative måder at få dagene til at gå på. Det er meget nemmere at fortsætte i gamle mønstre, men det er til gengæld mere udfordrende og styrkende at tvinge dig selv til at finde nye måder og adfærdsmønstre.

At få mere selvtillid

Jeg tror på, at hvis du ser dine svagheder i øjnene og omfavner dem, så vil det lade dig opbygge mere selvtillid og selvværd. Jeg var nødt til at gøre det hele, da jeg flyttede til Paris. Jeg var nødt til at gøre ting, som jeg aldrig havde tænkt på at gøre før, og i dag takker jeg virkelig mig selv for det, da jeg føler mig så stolt over det.


Jeg oplevede for nylig noget meget banebrydende, som jeg ikke regnede med, at jeg var klar til endnu: Jeg mødte en utrolig person, som var meget forskellig fra mig, og som udfordrede enhver fordom og frygt for forpligtelse og engagement, som jeg havde. Jeg indså, at det at stå overfor en oprigtig kærlig person, som tillader dig at kende dig selv, kan føre til en overvældende lykke og selvtillid.


Uanset hvor du går, bør du altid lytte til din mavefornemmelse og instinkter. Disse primære alarmsystemer usædvandig effektive til at tage store beslutninger, især når du er ung. Tag dig altid tid til at lytte til dine første indskydelser og følelser, udforske dem og prøve at forstå dem. Ved at gøre dette, ved jeg, at jeg nu lever mere fredeligt end nogensinde før.


LÆS: Sådan styrker du din selvtillid og personlige udvikling

Tag dig altid tid til at lytte til dine første indskydelser og følelser, udforske dem og prøve at forstå dem.

For at sammenfatte blogindlægget, giver det at flytte til en ny by som ung dig mulighed for at komme videre med dit liv til det bedre - så længe du anser det som et positivt eventyr. Men hvis du ønsker, at dette eventyr skal være en livslang rejse, må du forberede dig, være fordomsfri, gribe ukendte oplevelser og udfordre dig selv. Og vigtigst af alt: lyt til dit indre jeg, for du er din egen prioritet!