Ferieklar med Jasmin

Ferieklar med Jasmin

Q&A om at rejse alene

En Q&A om at rejse verden rundt på egen hånd. Læs med og bliv inspireret til at fylde din kuffert både med flotte outfits og nye oplevelser.Q: Hej Jasmin! Sommeren er lige rundt om hjørnet. Hvad er det sidste sted, du rejste til?

A: Det sidste sted, jeg rejste til, var Island i januar måned. Jeg har fødselsdag i begyndelsen af januar, og jeg begyndte at rejse alene omkring denne tid på året for et par år siden. Da jeg begyndte at tage af sted hen over min fødselsdag, rejste jeg til varmere egne, fordi jeg gerne ville væk fra det kolde vejr. Jeg forsøger altid at planlægge noget særligt på dagen, hvor jeg har fødselsdag. I år ville jeg virkelig gerne se nordlys, og derfor besluttede jeg mig for at rejse nordpå i år.


Q: Det lyder fantastisk! Vi hører, at du elsker at rejse solo - hvad betyder det for dig?

A: Jeg synes, at det er noget helt særligt at rejse alene, fordi man skal lytte til sig selv og finde ud af, hvad man virkelig ønsker, og hvor langt man ønsker at gå. Man udfordrer sig selv lidt mere hver gang. Man skal finde strategier på egen hånd. Sådan en rejse er ikke kun en solorejse til et sted, men også en personlig rejse ind i en selv.


Fortsættes...

Se Jasmins go-to sommeroutfits her – og bliv inspireret til din egen feriepakning

Jeg elsker, når mit tøj kan kombineres på kryds og tværs, eller når det kan styles afslappet om dagen OG elegant til at gå ud om aftenen

Q: Hvor tog du hen, da du rejste alene for allerførste gang?

A: Jeg begyndte at rejse alene (på en måde), da jeg var 13 år, og mine forældre sendte mig på sommerlejr i England. Jeg var en del af en gruppe af jævnaldrende. Jeg tror, at det at tage til udlandet i en tidlig alder var starten på at rejse alene for mig. Jeg nød det og tog til et nyt sted næsten hver sommer. Da jeg rejste alene senere hen, havde jeg allerede en vis erfaring med at flyve alene og finde vej rundtomkring.


Q: Var du nervøs for at rejse alene?

A: Jeg var helt klart nervøs for at rejse alene, men også super spændt og nysgerrig, hvilket gjorde det hele lidt nemmere. Det sker også i dag, at jeg bliver nervøs, og det er SÅ normalt, fordi man skal til et nyt sted, som man ikke kender. Det er normalt at være nervøs!


Q: Hvad med nu, er der nogle specifikke ting du gør for at forberede dig på en solorejse sammenlignet med en rejse sammen med andre?

A: Når jeg rejser alene, forsøger jeg i dag at planlægge så meget som muligt, inden jeg tager afsted. Det giver mig en struktur, så jeg ved, hvad jeg kan forvente. Men også en struktur til at komme ud af hotellet og lave noget, frem for at blive hjemme, hvis nu jeg skulle blive overvældet. Selv om jeg planlægger meget, er der stadig mange gange, hvor jeg er på egen hånd. Jeg tror, at mange mennesker er bange for ensomheden og også lidt bange for at lære sig selv bedre at kende. Men hvis man virkelig er forbundet med sig selv, kan man aldrig rigtigt være ensom. Jeg synes, at solorejserne hjælper mig meget med dette!


Fortsættes...

Jeg er vild med den røde culotte og skjorte-kombination. Den er perfekt til at tage på shopping eller en længere sightseeingtur

Q: Hvad er de 3 bedste steder, du har besøgt på en solorejse?

A: Sydney. Island om vinteren. Og en rundrejse i Indien og Pakistan, hvor jeg mødte et par mennesker undervejs, som jeg kendte og som jeg rejste sammen med dele af vejen.


Q: Har du et godt råd til en, der drømmer om at rejse alene for første gang?

A: Hvis du aldrig har rejst alene, skal du forsøge at planlægge grundigt, inden du tager afsted. Find enten nogle ture, som du kan deltage i, eller find en AirBnb med andre mennesker, som kan hjælpe dig med at finde rundt i byen – eller overvej endda at bo på et hostel med folk på samme alder som dig. Så hvis du er ensom eller "faret vild", kan du nemt finde nogen at komme i kontakt med.


Q: Og til sidst - hvad er de vigtigste ting at pakke i kufferten for dig?

A: Da jeg var yngre, kunne jeg rejse med bare en rygsæk, men i dag foretrækker jeg at medbringe lidt mere bagage. En badedragt/bikini er et must – og bøger nok, fordi jeg elsker at læse.


Q: Og hvad er dit yndlingsoutfit til sommerferien - har du måske en "ferieuniform"?

A:

... Badedragt eller bikini og en stor stråhat

... Nogle lange, lette bukser/culottebukser til længere gåture

... Sommerkjoler med cykelshorts indenunder (mod gnavesår) til middag

Jeg har ikke rigtig nogen uniform, men jeg elsker mode og elsker at have noget forskelligt på hver dag, morgen og aften. Derfor har jeg brug for en stor taske.