Hørkjoler – dit must-have til sommeren

Hørkjoler – dit must-have til sommeren

Du kender sikkert de varme sommerdage, hvor varmen er så intens, at du næsten ikke ved, hvad du skal tage på. Om du er ude at rejse, eller vejret herhjemme viser sig fra sin gode side, kan det være nødvendigt at tilpasse dit tøjvalg til de varmere temperaturer.


Løsningen kan med fordel findes i materialet, og i den sammenhæng vil vi gerne prøve at hjælpe dig på vej med at finde den rette kjole i det rette materiale til sommeren. Af flere årsager vil vi anbefale hør, da det ikke er uden grund, at sommer og sol forbindes med netop hør. 5 gode grunde til at vælge din næste kjole i hør

Hør er primært et materiale, der anvendes om sommeren, og der er mange fordele ved at vælge dine sommerkjoler i hør.


1. God åndbarhed

Hør er særligt ideelt til sommerbrug på grund af dens høje absorberingsevne. Materialet er i stand til at absorbere op til 20% af sin vægt, uden at det føles fugtigt og ubehageligt. Din kjole i hør vil derfor altid være tør og være komfortabel at have på. Hør har derudover nogle fantastiske temperaturregulerende egenskaber, der gør, at du med fordel kan iføre dig hør om sommeren såvel som om vinteren.


2. Allergivenligt materiale

Hvis du har allergi eller bare har følsom hud, er hør et ideelt materiale til dig. Det skyldes særligt den høje absorberingsevne, som gør, at din kjole ikke bliver våd, og dermed afholder bakterier fra at vokse frem. Herudover kan nævnes, at hørstoffet oftest produceres uden brug af kemi og pesticider, og skulle du have allergi, ville du kunne undgå allergiske reaktioner.


3. Naturligt og slidstærkt

I modsætning til eksempelvis bomuld er hør mere slidstærkt. Hør er et naturligt materiale og lavet på naturlige fibre, der i sig selv er stærke. Din kjole i hør får dermed en naturlig styrke, som gør, at den har en længere levetid. De stærke fibre sikrer samtidig, at dine kjoler ikke mister formen efter vask. Materialet bliver derimod bedre for hver vask, og ikke mindst for hver gang du bruger det.


4. Blødere og bedre gang for gang

Hør er et af de få tekstiler som bliver bedre med tiden. I starten kan det muligvis føles en anelse stift, men du må endelig ikke holde dig tilbage med at bruge din hørkjole. Den bliver både blødere og mere behagelig jo mere du bruger den, og du mister derfor ikke komforten, tværtimod.


5. Minimal pleje

Endnu en fordel ved hør er, at det gerne må have lidt krøller her og der, så du kan med fordel lægge strygejernet væk. Det gør bare, at den naturlige og lidt grove tekstur i materialet fremhæves og giver hørkjolen en særlig charme. Det er derfor også særligt oplagt at pakke et par hørkjoler i kufferten, hvis du skal på ferie.

Hørkjoler i plus size

Når først man har stiftet bekendtskab med hør og dets mange fordele, er det svært at undvære, især i sommergarderoben. Herudover er størstedelen af hørkjolerne designet med en løs pasform, hvilket gør det perfekt til kvinder i alle former og størrelser. Samtidig opnår du en endnu lettere og afslappet fornemmelse – hør vil sjældent være et dårligt valg.


Skulle du alligevel ikke være helt glad for hør, men stadig ønsker at have nogle af de luftige egenskaber, så findes der også et alternativ til dig. Udover kjoler i 100% hør, findes der også en blanding af hør og bomuld, og på den måde kan du få lidt af det bedste fra de to materialer.


Nedenfor kan du se et udvalg af vores hørkjoler i både hør og i en hørblanding. Skal din hørkjole kunne noget bestemt? Måske søger du en lang hørkjole, en hørkjole med knapper eller en hørkjole uden ærmer. Uanset hvad, har vi en kjole, der passer ind i din garderobe.

Sådan plejer du dine hørkjoler

Nu har vi jo allerede slået fast, at hør er et slidstærkt materiale. Men hvis du behandler dine hørkjoler med omtanke, lever det endnu længere. Eftersom hør er mere åndbart end de syntetiske materialer, vil du også opleve, at du ikke nødvendigvis behøves at vaske det så ofte. Hvis det ikke er beskidt, men kun lugter en smule, kan du nøjes med at hænge din hørkjole ud i den friske luft.


LÆS: vores gode råd til at forlænge levetiden på dit yndlingstøj.


Skal din hørkjole en tur i vaskemaskinen, bør du altid tjekke vaskeanvisningerne i tøjet på forhånd. For at opretholde levetiden og kvaliteten af dine kjoler er det vigtigt, at de vaskes under de rette forhold. Du kan med fordel læse mere i vores vaskeguide her.


Sommerens alternativer i hør

Er du ikke til kjoler, eller ønsker du bare et alternativ til sommerdagene, så har vi også noget til dig. Om du søger lækre og løstsiddende shorts, smukke og stilfulde sæt eller komfortable og enkle bukser, kan du finde det i et bredt farveudvalg.