En god overgangsjakke kan være din redning, når temperaturerne begynder at skifte til det koldere eller varmere. De måneder, hvor vejret måske er lidt uforudsigeligt, kan en overgangsjakke til damer være netop det, der gør, at du kan klare alt fra byger til solskin uden at gå på kompromis med stil og look. Der findes nemlig masser af sæsonjakker, som forener stil og funktionalitet.


Hvad er en overgangsjakke?

Overgangsjakken er designet til overgangssæsoner som forår og efterår. Den er lettere end en vinterjakke, men varmere end en sommerjakke. Netop fordi den er tilpasset det skiftende vejr, er den også alsidig i både funktionalitet og stil. Derfor findes der også flere forskellige slags overgangsjakker som softshelljakker, quiltede jakker og pufferjakker.


Når vinteren eller sommeren er slut, føles det måske ikke helt rigtigt at beholde vinterjakken eller sommerjakken på, fordi vejret begynder at skifte. Men det kan også være svært at vide, hvad man så skal tage på af overtøj. Overgangsjakken har funktioner, som gør, at den er oplagt at bruge ved varierende vejrforhold. Mange overgangsjakker er vandafvisende og åndbare uden at være for tunge, så de kan give den beskyttelse, du har brug for, ved de mildere temperaturer.


Alsidigheden viser sig også i formen. Du finder både korte og lange overgangsjakker til damer, tykkere og tyndere materialer, funktionelle jakker og overgangsjakker med fokus på stil. Udvalget er stort, så der er gode chancer for at finde en sæsonjakke, der passer til både vejret og din stil.


Hvorfor er overgangsjakken et must-have?

Overgangsjakken er et musthave i din garderobe, fordi du med den kan nøjes med én jakke, der holder hele sæsonen. De fleste sæsonjakker kan også styles op eller ned, så du kan bruge dem til alt fra en dag på kontoret til en aften ude i byen.

Bliv klar til foråret og efteråret

Det kan være en god idé at have mere end én overgangsjakke, så du har en, du kan bruge i foråret, og en anden der er god til efterårsmånederne. I foråret har du brug for en lettere jakke, som passer til de stigende temperaturer. Måske må farverne også godt være lysere, så man rigtig kan mærke, at varmen er på vej. Når efteråret kommer, og de kolde måneder begynder at vise sig, skal du have noget, der kan beskytte dig bedre mod kulde, vind og regn. Til det vil en funktionel efterårsjakke til damer være ideel.


Du kan også godt nøjes med en enkelt overgangsjakke, men hvis du har én til hver sæson, er du fri for at bruge flere lag tøj, og så er du ikke lige så afhængig af vejret i din påklædning. På den måde kan du også skifte jakke i løbet af sæsonen. I starten af foråret er det koldere end i slutningen af sæsonen, så den jakke, du bruger om efteråret, kan du sikkert også bruge i starten af foråret. På samme måde kan du bruge din forårsjakke i starten af efteråret, hvor det måske stadig er forholdsvis lunt.


Typer af overgangsjakker

Din overgangsjakke skal ikke kun passe til vejret og sæsonen, men også til din stil, og med det store udvalg bliver det heldigvis ikke noget problem. Der findes jakker til enhver stil, og mulighederne for styling er mange. Herunder kan du læse om nogle af de mest almindelige overgangsjakker.


Pufferjakker

Der findes både lette og tungere pufferjakker, men de er alle karakteriseret ved at være fyldt med et materiale, som giver varme og komfort. Alt efter hvor tyk eller tung jakken er, kan du vurdere, om det skal være en forårsjakke eller efterårsjakke. Du kan for eksempel bruge en kort letvægtsjakke sammen med et par jeans i foråret eller en lang pufferjakke med en strik under i de koldere måneder.


Denimjakker

Denimjakken er en klassiker, der altid holder. Dens tidløse udtryk gør den så alsidig, at du kan bruge den til ethvert outfit. I de varme måneder kan du bruge den som et råt element over din forårskjole, og i efteråret kan du sætte den sammen med en tyk strik, så du stadig kan holde varmen, selvom det bliver koldere.


Blazere

Med en blazer kan du have en jakke på uden egentlig at føle, du har overtøj på. Den er både let og elegant, og det er en nem måde at opgradere dit outfit til skiftende vejrforhold. Prøv at kombinere den med et par jeans og en t-shirt til hverdag eller sæt den sammen med en nederdel for et mere feminint look.


Regnjakker

Det er ikke altid til at vide, hvad vejret byder på i foråret og efteråret, men det er nok en god idé at være forberedt på regn. Regnjakkerne er designet til at holde dig tør, og netop den evne gør dem uundværlige i overgangsperioderne. Samtidig kommer de i forskellige pasformer og designs, så du kan bruge dem over ethvert outfit.


Læderjakker

Læderjakkens stil, komfort og holdbarhed gør den til den perfekte følgesvend i overgangsperioder. Dens robuste konstruktion og slidstærke materiale giver god beskyttelse mod både vind og køligere temperaturer. Lad dit outfit få et råt tvist ved at tage den på over en feminin kjole eller fuldend det rustikke look ved at sætte den sammen med et par jeans og et par støvler.


Softshelljakker

Et af kendetegnene ved en softshelljakke er dens komfort og fleksibilitet. Det strækbare materiale giver god bevægelsesfrihed, hvilket gør den ideel til udendørsaktiviteter. Samtidig er den åndbar og beskyttende mod vind og let regn. Derfor er den et perfekt valg, hvis du både vil have komfort og alsidighed i din overgangsjakke.


Frakker

Du kan også vælge at bruge en frakke som overgangsjakke.Især uldfrakker og trenchcoats er ideelle til skiftende vejrforhold. En uldfrakke holder dig varm og stilfuld i de kølige temperaturer takket være det isolerende uldmateriale. Trenchcoats tilføjer til gengæld en tidløs elegance til dit look og giver let beskyttelse mod vind og let regn. Begge frakker kombinerer stil og funktionalitet, hvilket gør dem uundværlige i enhver garderobe.


Quiltede jakker

Quiltede jakker er kendt for deres karakteristiske syede mønster, der skaber små lommer fyldt med isolerende materiale. Den lette vægt og evnen til at give varme uden at være for stor gør den quiltede jakke til et populært valg som overgangsjakke. Der findes masser af quiltede jakker i forskellige farver og mønstre, og derfor kan du også nemt finde en, der passer til din stil.

Sådan vælger du den rigtige overgangsjakke

Din overgangsjakke skal kunne passe til forskellige vejrforhold og anledninger, og så vil det også være oplagt at finde en jakke, du kan bruge mere end én sæson, så du ikke skal skifte den så ofte. For at være sikker på at finde en overgangsjakke til kvinder, som du kan bruge igen og igen, er der nogle faktorer, som er værd at overveje.


Materiale: Det er en god idé at gøre sig nogle tanker om materialet. Hvis du skal bruge en forårsjakke, har du måske brug for en letvægtsjakke, som ikke er for tyk, og som du let kan have med, hvis du får brug for at tage den af. I efteråret kan det derimod være godt med en uldfrakke, som beskytter mod de koldere temperaturer.


Pasform: Det er individuelt, hvilken pasform man skal have. Alt efter hvilke aktiviteter du laver, og hvor meget du skal bruge jakken, kan det være forskelligt, om du vil foretrække en løs eller mere tætsiddende pasform. Lige med en overgangsjakke kan det dog være en fordel med en løs pasform, så du kan have flere lag på under den og på den måde tilpasse dig til det skiftende vejr.


Funktioner: Tænk på dit aktivitetsniveau, behov og vejrforhold, når du skal vælge overgangsjakke. Hvis du vil være sikker på at være tør hele dagen, skal du holde øje med vandtætheden. Og hvis du skal være ude i længere tid, har du måske også brug for flere funktioner som gode lommer, en dækkende hætte eller justerbare detaljer.


Stil: For at du kan bruge din overgangsjakke så meget som muligt, skal den gerne passe ind sammen med resten af din garderobe. Vælg derfor en jakke som komplimenterer din personlige stil. Du kan også vælge stil efter sæsonen - det vil sige lyse og strålende farver i foråret og mere dæmpede og brændte farver i efteråret. Det er helt op til dig og din stil.