3 måder at style rullekraven

3 måder at style rullekraven
3 måder at style rullekraven

Vi har nok alle et forhold til rullekravetrøjen. Nogen elsker den og bruger den ugentligt, og hos andre putter den sig bagerst i skabet. Men rullekraven er alt andet end kedelig – den kan styles på et utal af måder og er blevet en uundværlig del af mange garderober rundt omkring i verden.


Og hvad du måske ikke vidste, har særligt den sorte rullekravebluse fået kultstatus i kreative hoveders signaturoutfits. Som en slags hverdagens simple modspil til et kreativt sind. Rullekravens popularitet er blandt andet ført an af kreative hoveder som Audrey Hepburn i 1960’erne og Steve Jobs, der altid bar jeans, sneakers og sort rullekrave. Det var en signatur. På den ene side simpelt – og på den anden side et outfit, der bare altid virker.


Uanset skiftende trends, så er rullekraven ret så god at have. Ejer du endnu ikke en bluse med den karakteristiske høje hals, så giver vi her 3 bud på, hvordan du kan style den elskede top.


Toppen her er uden ærmer og lavet i et skønt ribbet materiale, men vores tips og tricks fungerer med alle slags rullekravebluser.

Lag-på-lag: Under en blazer

Lag-på-lag er en go-to styling for mange, men for mange lag kan nemt blive varme at have på. Og særligt i sommerhalvåret, hvor man måske gerne vil have en blazer eller cardigan på til arbejde, kan en uventet svedetur ligge på lur om hjørnet. Løsning? Drop ærmerne på rullekraveblusen! Så undgår du for mange lag i dit outfit, og du får mere bevægelighed for armene, fordi du slipper for det ekstra lag stof.


Bliver sættet alligevel for varmt på en sommerdag, så kan du altid sagtens smide blazeren.


Trendy og afslappet: Detaljen under en sweater

De sidste par år har vi vist alle sammen brugt mere tid i afslappet tøj, end nogensinde før. Sweatshirts og bløde bukser er ikke længere forbeholdt en søndag på sofaen – langt fra! Og sættet kan endda nemt opgraderes og gøres lidt mere trendy ved – ja, du gættede rigtigt – at lade en rullekrave kigge frem i halsen.


Nogle gange er det de helt små detaljer, som løfter et look. Kraven under en sweater er et ultranemt og trendy take på tendensen og får det hyggelige outfit til at se overvejet og endnu mere cool ud.


Her kan du med fordel lege lidt med farverne. Som tommelfingerregel går en sweater med lyse undertoner bedst til en hvid rullekravetop – som her, hvor vi har brugt hvid top under lyseblå sweater. Omvendt er de mørke undertoner, som for eksempel mørkegrøn, mørk brun og lignende, bedst sammen med sort.


Cool og sommerligt: Under kjolen

T-shirts og toppe under en kjole. Vækker det minder? Vi så sidst looket i de sene 90’ere og start 00’ere. Men nu er den cool styling tilbage for fuld hammer som en både trendy, ret så praktisk og virkelig fin go-to.


Rullekraven under kjolen er især god, hvis kjolen er lidt mere nedringet. Og så er det ekstrasmart, hvis du skal direkte fra arbejde til fest eller fra kaffe i solen til middag og vin. Smider du toppen og tilsætter lidt smykker, så er udtrykket nemlig helt forandret på få minutter.

Er du blevet mere vild med rullekraven? Forståeligt. Der er mange flere måder at bruge toppen på, så kast dig bare ud i at lege med lagene og find de farvekombinationer, som fungerer for dig.