No secrets. Just underwear

Én dansk stjernefotograf og tre modige modeller

I intet andet end undertøj. Uden filter, uden tøj at gemme sig bag – men med masser af selvtillid, skønhed og power. Det var rammerne for undertøjskampagnen bag titlen No Secrets. Just Underwear, en ny undertøjslinje med frækt lingeri og undertøj.


Og stilen fortsætter for undertøjslinjen Devoted, der endnu en gang er fotograferet af Petra Kleis, denne gang på to skønne og meget forskellige modeller. Kampagnen viser på én gang sårbarheden i at være klædt af – og styrken i at besidde selvtillid til at vise sig frem.

”Denne kampagne viser sexede, selvsikre kvinder, som har det godt med sig selv. Og det vil altid være tiltalende for mig. For mig er det ægthed og oprigtighed, der får dig til at føle noget, når du ser et billede. Du kan se, at det er en rigtig person, og ikke én, der er blevet manipuleret til at se ud på en særlig måde efter, hvad samfundet ”vil have”' - Petra Kleis, fotograf.Petra Kleis er blandt andet kendt for sit autentiske blik på kvindekroppen. Hendes arbejde er præget af nøje omtanke på vinkler, ingen retouchering, repræsentation, diversitet – og meget andet. Og den autentiske linse vinder altid. Det handler om at vise kvinder for, hvad vi er. Med former eller med ruller på maven, i al uperfekt skønhed og naturlighed.

Det er bare en krop, og det er bare undertøj

"I de sidste 5 år har tingene ændret sig fuldstændigt. Ruller på maven, strækmærker, appelsinhud og så videre er nu rent faktisk tilladt i alle de reklamer og kampagner, vi møder i hverdagen. Da jeg startede som fotograf var det helt almindelig standard at gøre modellernes ben længere, komplet at fjerne ALLE fejl, og at fjerne små buler på maven eller folder i huden. Heldigvis har det ændret sig." - Petra Kleis, fotograf.


Petra Kleis fotograferer som regel på analog film. Og det er en helt anden måde at arbejde på, end hvad de digitale muligheder ellers tillader. Alt kan vendes, drejes og justeres undervejs. Det analoge kamera fanger derimod virkelige, oprigtige momenter, og du har langt færre skud at gøre med.

Derfor er det analoge fotografi også mere følsomt. Det er skabt i et rum af tillid mellem fotograf og model, og der er en sårbarhed i situationen, som minder om den, vi viser hinanden, når vi står frem i bare undertøj. Unikke, almindelige og uperfekte, akkurat som vi er.


”Vi ved alle sammen godt, hvordan ægte kroppe ser ud, for vi ser dem hver dag. Jeg vil tage mit køn seriøst og se, lige præcis hvor smuk virkeligheden er. Så vi alle måske kunne få det lidt bedre med os selv. Mig selv inkluderet.” – Petra Kleis, fotograf.